Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Έντονα ενοχλημένος ο Σαμαράς με την παγωμένη υποδοχή που του επιφυλάχθηκε στη Θεσσαλονίκη

Δεν πάει καθόλου καλά ο σαμαρισμός στην συμπρωτεύουσα! Δεν έδινε κανένας σημασία στον "Αντώνη", πλην των γνωστών στελεχών της Πολιτικής Άνοιξης. Τον έφτυσαν κανονικά και μιλάμε για πολύ μεγάλη ..............
....................
συμμετοχή στα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα του Καραμανλή.
Τελικά ήταν αποκαλυπτήρια …. Καραμανλισμού. 
Ο πρώην πρωθυπουργός υπενθύμισε στον Σαμαρά σε ποιόν ανήκει το κόμμα και ποιος κρατάει τα κλειδιά. Ο Καραμανλής τα κλειδιά δεν τα παραδίδει!
Το χάσμα μεταξύ Καραμανλή και Σαμαρά είναι πλέον ορατό δια γυμνού οφθαλμού. Πέραν μιας απλής και ψυχρής χειραψίας, τα βλέμματά τους δεν ξανασυναντήθηκαν. Το προσχεδιασμένο σκηνικό «παλλαϊκής υποδοχής» που είχε στηθεί για τον Κώστα Καραμανλή προκάλεσε δυσφορία και επικριτικά σχόλια από την πλευρά των στελεχών της Πολιτικής Άνοιξης. Ο Κώστας Καραμανλής μονοπώλησε το ενδιαφέρον και των παρευρισκομένων.
Έφτασε πρώτος στο πλακόστρωτο και οι συγκεντρωμένοι δεν τον άφηναν να προχωρήσει. Ο Σαμαράς έφτασε τρία λεπτά αργότερα και δεν του έδωσε κανένας απολύτως σημασία. Γνωστά στελέχη της Πολιτικής άνοιξης μαζεύτηκαν γύρω από τον Αντώνη όταν αντιλήφθησαν το σκηνικό και φώναζαν τα γνωστά και γραφικά «Ελλάς Ελλάς» και «Πιό ψηλά, πιο ψηλά», μόνο που ο Αντώνης είχε παγώσει. Άργησαν να παρέμβουν οι κλακαδόροι.
Και στην αποχώρηση φάνηκε το κλίμα που επικρατεί μεταξύ των δύο. 
Ο Καραμανλής χρειάστηκε περίπου δεκαπέντε λεπτά να πλησιάσει στο χώρο της δεξίωσης ενώ ο Σαμαράς έφυγε …. ανενόχλητος και με το γνωστό βλέμμα της «Λάμψης»! Οι οπαδοί της ΝΔ δεν άφηναν τον Καραμανλή να προχωρήσει ενώ κάποια στιγμή τα συνθήματα και οι ιαχές έκαμαν τον Σαμαρά να τρέξει να κρυφτεί! 
Τι έλεγαν οι οπαδοί στον πρώην πρωθυπουργό; "Είσαι μεγάλος", "Είσαι ο καλύτερος", "Μετά από σένα το χάος", "Πάρε πάλι το μαγαζί", «Είσαι και θα είσαι ο Αρχηγός», «Τι είναι τούτος ο Αντώνης;», «Μας διέλυσε». «Ανάλαβε τις ευθύνες σου», «Γιατί μας βάλατε να τον ψηφίσουμε τον τρελό» και άλλα ευτράπελα που έκαμαν τον Αντώνη να το βάλει στα πόδια!

Δεν υπάρχουν σχόλια :