Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Υποδέχτηκαν τον Ούγγρο πρωθυπουργό με ..... φίμωτρα

Οι ευρωβουλευτές της ομάδας των Πρασίνων ύψωναν τα πρωτοσέλιδα, μεγέθους σελίδας Α3, όλων των ουγγρικών εφημερίδων και με την αναφορά "λογοκριμένο" τη στιγμή που ο Όρμπαν άρχισε να ....................
....................
παρουσιάζει ενώπιον των ευρωβουλευτών τις προτεραιότητες της εκ περιτροπής εξάμηνης ουγγρικής προεδρίας της ΕΕ.
Ο Όρμπαν αντέδρασε λέγοντας ότι αισθάνεται "σαν στο σπίτι του" και υπογράμμισε ότι στο ουγγρικό κοινοβούλιο επίσης οι συζητήσεις ήταν "ζωηρές και ταραχώδεις". Τις τελευταίες ημέρες οι βουλευτές των άλλων πολιτικών κομμάτων του κοινοβουλίου επέκριναν έντονα το νόμο αυτό λέγοντας ότι πρόσκειται στη λογοκρισία", σύμφωνα με τον επικεφαλής της ομάδας των Σοσιαλιστών Μάρτιν Σουλτς που ζήτησε την απόσυρσή του.

Ο επικεφαλής της ομάδας των Φιλελευθέρων Γκι Φέρχοφσταντ εξέφρασε ικανοποίηση χθες Τρίτη για την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ότι θα στείλει έως τα τέλη της εβδομάδας επιστολή στην οποία θα ζητεί διευκρινίσεις από την ουγγρική κυβέρνηση για το νομοσχέδιο αυτό.
 "Όταν τέτοιου είδους απειλές βαρύνουν τις θεμελιώδεις αξίες της ΕΕ, όπως η ελευθερία του Τύπου, δεν πρέπει να χάνουμε χρόνο", υπογράμμισε ο Βέρχοφσταντ. Ο πρόεδρος της Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο είχε ανακοινώσει χθες την αποστολή μιας "πρώτης επιστολής στην ουγγρική κυβέρνηση, στην οποία οι ουγγρικές αρχές θα πρέπει να απαντήσουν".

Δεν υπάρχουν σχόλια :