Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

4 άβουλοι ηγέτες, 4 ανίσχυροι «ισχυροί»

Η σημερινή Ευρώπη τυγχάνει να κλυδωνίζεται υπό την ηγεσία 4 ηγετών που κάθε άλλο παρά ικανοί φαίνονται να διαχειριστούν τα τεράστια προβλήματα της ευρωζώνης:
Άνγκελα Μέρκελ. Βολοδέρνει μεταξύ μιας Ευρώπης που χρεοκοπεί και ενός λαού που ............
.................
νοσταλγεί το μάρκο. Ανίκανη όμως να πείσει το λαό της ότι το ευρώ συμφέρει και την Ευρώπη και τη Γερμανία.
Νικολά Σαρκοζί. Μοιραίος και τραγικός. Προσπαθεί μόνο με δημόσιες σχέσεις να αφήσει το χρόνο να κυλήσει αμέριμνα. Μόνο που όλα δείχνουν ότι ο χρόνος δεν ευνοεί και πολύ το ευρωπαίκό νόμισμα. Καλύτερα να μη μιλά πάντως, γιατί όποτε μιλά κλυδωνίζεται η ισοτιμία του ευρώ. Όπως με τα μελό ερώτημά του … ¨ή ευρώ ή Ευρώπη τέλος¨!
Ντέϊβιντ Κάμερον. Κληθείς να αντιμετωπίσει μια πρωτοφανής εσωτερική κρίση και ένα τεράστιο χρέος, απλά δεν μπορεί να το κάμει όπως η Θάτσερ. Οι εποχές άλλαξαν και η στερλίνα, αν και μόνη της συμπαρασύρεται από το ευρώ, με ένα αδελφό δολάριο, στα χέρια των Κινέζων, να μην έχει καμιά διάθεση συμπαράστασης……
Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Τελικά ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας δεν μπορεί να διαχειριστεί πολιτικές και οικονομικές κρίσεις. Του ίδιου του κράτους του. Πόσο μάλλον της Ευρώπης ολόκληρης! Γίνονται όλα χειρότερα όταν μπερδευτεί η επιχειρηματικότητα με την πολιτική εξουσία. Καμιά σχέση. Χωρίς συμπαίκτη παραπαίει χτυπημένος από κίτρινη θύελλα κουτσομπολιού και φημολογίας. Άστο καλύτερα. Η Ευρώπη δεν ελπίζει τίποτα από τον Καβαλιέρε.

Δεν υπάρχουν σχόλια :