Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Η Πρόεδρος της Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη για το ατύχημα με θύμα τον Αιγύπτιο μετανάστη Ασίζ Εμαντ

Η πρόεδρος του κινήματος Δημοκρατική Συμμαχία Ντόρα Μπακογιάννη, μετά τη δημοσιοποίηση του θανατηφόρου εργατικού ατυχήματος, με θύμα τον Αιγύπτιο μετανάστη Ασίζ Εμαντ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Στην Ελλάδα το σύστημα τελικώς, δεν λειτουργεί. Αυτό δείχνει η τραγική υπόθεση ενός ακόμη θανάτου ανασφάλιστου Αιγύπτιου οικονομικού μετανάστη του Ασίζ Εμαντ ο οποίος εργαζόταν σε ................
...................
συνεργείο καθαρισμού κτιρίου του Υπουργείου Εργασίας. Το επιβεβαιώνει με εξοργιστικό τρόπο η προκλητική στάση της ηγεσίας του αρμόδιου Υπουργείου Εργασίας, με την μη έκδοση έστω και μιας τυπικής ανακοίνωσης δέκα μέρες μετά το συμβάν.
Η απουσία κρατικού έλεγχου στις συνθήκες εργασίας των ξένων μεταναστών στην χώρα μας, όχι απλά ευνοεί την απάνθρωπη μεταχείριση των ξένων εργαζομένων αλλά ουσιαστικά οδηγεί και στην αύξηση της λαθρομετανάστευσης, αλλά και στην μείωση των εσόδων του κράτους από φόρους και εισφορές.
Ο περιορισμός εργατικών ατυχημάτων και ο περιορισμός της λαθρομετανάστευσης, προϋποθέτει τον αυστηρό κρατικό έλεγχο των επιχειρήσεων σε θέματα εργασιακών δικαιωμάτων καθώς και την επιβολή αυστηρών κυρώσεων σε εκείνους που εκμεταλλεύονται τη μαύρη εργασία και δεν τηρούν τις προδιαγραφές για ασφαλείς συνθήκες εργασίας.
Κανείς δεν μπορεί πλέον να κρυφτεί πίσω από μη σοβαρές και υποκριτικές δικαιολογίες. Σοβαρά πιστεύει η ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας, ότι μπορεί αξιόπιστα να μιλά για τήρηση των νόμων που προστατεύουν θεμελιώδη εργασιακά δικαιώματα, όταν αποτυγχάνει να ελέγξει τι συμβαίνει ακόμα και στα ίδια του τα κτίρια; Επιτέλους οι αρμόδιοι, ας αναλάβουν τις ευθύνες τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια :