Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Τελευταία στην επιχειρημαιτκότητα η Αθήνα ανάμεσα σε 36 μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις

Η Αθήνα αποτελεί εχθρικό περιβάλλον για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, σύμφωνα με με τις μεγαλύτερες διεθνείς επιχειρήσεις, όπως προκύπτει από έρευνα που έγινε για λογαριασμό των δέκα μεγαλύτερων επιμελητηρίων της Ευρωπαικής Ενωσης. 
Με βάση τα στοιχεία της έρευνας η Αθήνα κατατάσσεται τελευταία μεταξύ 36 μεγάλων πόλεων της Ευρώπης. 
Η έρευνα επικεντρώνεται στην αναγνώριση των ......................
.........................
πόλεων εκείνων οι οποίες δημιουργούν το κατάλληλο επενδυτικό περιβάλλον για τις επιχειρήσεις, σε Ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο. Κατά τα αποτελέσματα σε προνομιακότερη θέση βρίσκονται οι πόλεις της Βόρειας και Δυτικής Ευρώπης, καθώς επίσης και πόλεις της Νότιας Αμερικής και Ασίας.

Τις πρώτες θέσεις καταλαμβάνουν το Λονδίνο, το Παρίσι και η Φρανκφούρτη, κι ακολουθούν οι Βρυξέλες και η Βαρκελώνη. Το Ντύσελντορφ εμφανίζεται για πρώτη φορά στην πρώτη δεκάδα, ενώ η Βιέννη αποτελεί την πόλη η οποία πραγματοποίησε την μεγαλύτερη βελτίωση από όλες τις υπό εξέταση πόλεις κατά το προηγούμενο έτος. Η Αθήνα βρίσκεται στην 36η θέση της κατάταξης για το 2010, παρότι συγκέντρωσε το ίδιο ποσοστό με το προηγούμενο έτος κατά το οποίο βρισκόταν στην 34η θέση.

Στις αρχές της δεκαετίας του '90, η Αθήνα βρισκόταν στην 22η θέση της ίδιας κατάταξης. Όμως, σε αυτό το σημείο πρέπει να επισημανθεί το γεγονός ότι, κατά περιόδους η εταιρία Cushman & Wakefield προσθέτει καινούργιες πόλεις στην έρευνα της, μεταβάλλοντας τις θέσεις κατάταξης και καθιστώντας τον ανταγωνισμό πιο έντονο. Οι βασικοί παράγοντες στην επιλογή περιοχής-πόλης εγκατάστασης οι οποίοι επισημάνθηκαν από τα μεγάλα στελέχη των επιχειρήσεων που έλαβαν μέρος στην έρευνα, είναι οι εξής: «Ευκολία Πρόσβασης στις Αγορές και τους Καταναλωτές» (η Αθήνα στην 33η θέση), «Διαθεσιμότητα Καταρτισμένου Προσωπικού» (η Αθήνα στην 36η θέση), «Κόστος Προσωπικού» (η Αθήνα στην 8η θέση), «Ποιότητα των Τηλεπικοινωνιών» (η Αθήνα στην 30η θέση), «Μεταφορικές Διασυνδέσεις με άλλες Πόλεις και Διεθνώς» (η Αθήνα στην 27η θέση), «Ευκολία Μετακινήσεων Μέσα στην Πόλη» (η Αθήνα στην 36η θέση), «Ομιλούμενες Γλώσσες» (η Αθήνα στην 35η θέση).

Δεν υπάρχουν σχόλια :