Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

“Eμφύλιος” ξέσπασε στη ΝΔ Ηρακλείου

Διαστάσεις «εμφυλίου» παίρνουν πλέον οι κόντρες στην τοπική ΝΔ με αφορμή τα όσα συνέβησαν στις αυτοδιοικητικές εκλογές και την ήττα του κόμματος στην Κρήτη που προκάλεσε αναταράξεις κι έτσι αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον η συνεδρίαση της ΝΟΔΕ την ερχόμενη Τετάρτη όπου θα τεθούν επί τάπητος τα εκλογικά αποτελέσματα .

Χθες ήταν η σειρά του βουλευτή κ. Αυγενάκη να αντιδράσει στα όσα επικριτικά ακούγονται για την στάση του στις εκλογές, ενώ ζήτησε την παρέμβαση της ηγεσίας του κόμματος για τις εναντίον του δηλώσεις που έκανε ο .................
................
πρόεδρος της ΝΟΔΕ κ. Ροκαδάκης! Τον τελευταίο κατήγγειλε χθες κι εγγράφως ο κ. Ζαχ.Καλλέργης με τον οποίο συγκρούστηκαν στις εσωκομματικές εκλογές.

Οι τελευταίες δηλώσεις του κ.Ροκαδάκη ο οποίος εμμεσα ή άμεσα αναφερόταν στον κ. Αυγενάκη που ʽδεν βοήθησε στις εκλογέςʼ προκάλεσαν την αντίδραση του βουλευτή ο οποίος επικοινώνησε με τον γραμματέα του κόμματος κ. Λυκουρέντζο, αλλά και στελέχη όπως οι κ. Τασούλας και Αρβανιτόπουλος ζητώντας τους να παρέμβουν στην οργάνωση του Ηρακλείου για την ʽαήθη επίθεση που δέχεταιʼ.

Ο κ.Λυκουρέντζος μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες επικοινώνησε με τον κ.Ροκαδάκη στον οποίο έκανε συστάσεις να χαμηλώσει τους τόνους, κάτι πάντως που διέψευσε χθες στην “Π” ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ!

“Εγώ δεν δέχομαι συστάσεις και δεν μου έκανε συστάσεις κανένας» είπε ο κ.Ροκαδάκης που ωστόσο επιβεβαίωσε ότι του τηλεφώνησε ο κ.Λυκουρέντζος χωρίς όμως να θέλει να αποκαλύψει τι ειπώθηκε μεταξύ τους. Είναι βέβαιο πάντως ότι συμφώνησαν να πέσουν οι τόνοι αν και ο κ.Ροκαδάκης επέμεινε χθες στην βασιμότητα των ισχυρισμών του λέγοντας ότι ʽφαίνεται ποιοι βοήθησαν στις εκλογές και ποιοι όχι”.

Από την πλευρά του ο κ. Αυγενάκης πέρασε στην αντεπίθεση χθες και από το περιβάλλον του διέρρευσε ότι συζητώντας με συνεργάτες και φίλους του, ξεκαθάρισε ότι «οι ευθύνες της ήττας είναι συνολικές, πως ξεκινούν από ψηλά και εξελίσσονται σε όλα τα επίπεδα του κομματικού μηχανισμού. Και όσοι πεισματικά αρνούνται συνολικά τις ευθύνες και μπαίνουν στη διαδικασία να προσωποποιούν και να στοχοποιούν, είναι βέβαιο ότι εκφράζουν τις προσωπικές τους πικρίες, πιθανόν από τη μη εκλογή τους, ενώ από την άλλη πλευρά, αυτός είναι ο κλασσικός τρόπος μετάθεσης ευθυνών» φωτογραφίζοντας ξεκάθαρα τόσο τον κ.Ροκαδάκη όσο και τον κ.Κεφαλογιάννη.

ʽΩστόσο, επεσήμανε, τέτοιου είδους επαναλαμβανόμενα γεγονότα εξηγούν τους λόγους για τους οποίους η κοινωνία απαξιώνει την πολιτική και τους πολιτικούς. Σήμερα, κάθε κομματικό όργανο, πέρα και έξω από τις στενές του υποχρεώσεις και αρμοδιότητες, οφείλει αυτές τις δύσκολες ώρες για τη χώρα να ασχολείται επιπλέον και με τα προβλήματα όλων των πολιτών και όχι μόνο με τα στενά κομματικά ζητήματα. Κάθε πράξη ή δήλωση περαιτέρω εσωστρέφειας δεν ωφελεί ούτε την εικόνα του κόμματος, ούτε την ανασύνταξη των δυνάμεων της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης.

Αυτό που ενδιαφέρει τους πολίτες είναι ποιος πραγματικά αγκαλιάζει τα προβλήματά τους και ποιος πραγματικά επιχειρεί και πετυχαίνει να τα επιλύσει. Κατά την παρούσα κρίσιμη οικονομικά περίοδο, αυτή οφείλει να είναι η βασική προτεραιότητα όλων, θεσμικών ή υπηρεσιακών φορέων και κομματικών στελεχών» αναφέρεται από την πλευρά Αυγενάκη.



Κόντρα με Καλλέργη

Αλλά και ο ανθυποψήφιος του κ. Ροκαδάκη χθες με γραπτή του δήλωση τον κάλεσε να αναλάβει τις ευθύνες του και να μην ρίχνει λάδι στη φωτιά με τις δηλώσεις του.

“Θα ήταν αναμενόμενο απʼ όλους μας, ως έπρεπε, ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ηρακλείου να αναλάβει τις ευθύνες του για την παρουσία του κόμματος μας στις Αυτοδιοικητικές εκλογές παρά να επιδιώκει με τις δηλώσεις του στα τοπικά μέσα να αποποιηθεί των ευθυνών του και να προσπαθεί συστηματικά να τις μεταθέσει στους Κοινοβουλευτικούς Εκπροσώπους του Νομού μας”. Αναφέρει ο κ. Καλλέργης και επισημαίνει:

«Και οι δύο βουλευτές του κόμματος μας με τα δικά τους κριτήρια, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό στην προσπάθεια του Γιάννη Πλακιωτάκη και στήριξαν την υποψηφιότητά του με όλες τους τις δυνάμεις και αυτό είναι αναμφισβήτητο. Άλλωστε τόσο οι Βουλευτές όσο και εμείς τα κομματικά στελέχη κρινόμαστε καθημερινά από τα χιλιάδες μέλη του κόμματός μας.

Εν πάση περιπτώσει, ο Πρόεδρός της ΝΟΔΕ ειδικά σ αυτή την κρίσιμη για την παράταξη ώρα, θα έπρεπε να έχει την ευστροφία με τις δηλώσεις του και την εν γένει συμπεριφορά του να ενώνει και όχι να δημιουργεί παραπάνω προβλήματα.

Ο κ. Ροκαδάκης θα πρέπει να καταλάβει ότι δεν μπορεί να βγαίνει στα τοπικά μέσα, ως Πρόεδρος της ΝΟΔΕ και να προκαταλαμβάνει τα όργανα του κόμματος πριν αυτά συνεδριάσουν και τέτοιο δικαίωμα, δεν απορρέει για τον Πρόεδρο της ΝΟΔΕ από κανένα κανονισμό του κόμματός μας.

Με εκτίμηση

Ζαχαρίας Καλλέργης

Μέλος ΝΟΜ.ΕΚ.Ε της ΝΟ.Δ.Ε. Ηρακλείου»

Δεν υπάρχουν σχόλια :