Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Η δυσλεξία το μυστικό της επιτυχίας του Da Vinci και του Picasso

Το μυστικό της επιτυχίας των κορυφαίων καλλιτεχνών, Leonardo DaVinci και Pablo Picasso, ίσως να είναι η δυσλεξία, από την οποία έπασχαν οι δύο άντρες, σύμφωνα με νέα επιστημονική έρευνα. ...............

...............Η δυσλεξία, είναι μια πάθηση, κατά την οποία, οι ασθενείς δεν μπορούν να διακρίνουν καθαρά γραπτές λέξεις.

Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Middlesex, πιστεύουν όμως τώρα, ότι η δυσλεξία ίσως να είναι η αιτία που μόνο ορισμένοι άνθρωποι μπορούν να παράγουν έργα τέχνης.

Οι ερευνητές διεξήγαγαν τεστ σε 41 άντρες και γυναίκες, εξετάζοντας την ικανότητά τους να επεξεργάζονται 3D ερεθίσματα, η οποία είναι συνυφασμένη με το καλλιτεχνικό ταλέντο.

Οι μισοί από τους συμμετέχοντες στα πειράματα, έπασχαν από δυσλεξία, και έτσι αντιμετώπιζαν προβλήματα στο να διαβάζουν και να γράφουν.

Οι μελετητές ανακάλυψαν ότι οι δυσλεκτικοί άντρες και γυναίκες, είχαν μεγαλύτερη ικανότητα επεξεργασίας 3D πληροφοριών.

Ο Δρ Nicola Brunswick, επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας, δήλωσε πως ''πολλά δυσλεκτικά άτομα, προτιμούν να λύνουν τα προβλήματά τους, με το να σκέφτονται και να πράττουν παρά με το να τα εξωτερικεύουν, συζητώντας τα. Αυτό θα μπορούσε να βοηθήσει τα δυσλεκτικά άτομα να αναπτύξουν ικανότητες, που χρειάζονται για να επιτύχουν σε δημιουργικούς και καλλιτεχνικούς τομείς.''

Δεν υπάρχουν σχόλια :