Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Η προκλητική αυθαιρεσία του δικομματισμού: Έκαναν το 7-3-3... 8-5!!!

Αμετανόητος ο δικομματισμός παρά το ηχηρό χαστούκι των δύο τελευταίων Κυριακών. ΠΑΣΟΚ και ΝΝΔ βρέθηκαν σε ιστορικά χαμηλά ποσοστά, καταγεγραμμένα σε εκλογές, και όμως δεν βάζουν μυαλό! Επιμένουν να παίζουν... μονότερμα, περιφρονώντας της πολιτικές διεργασίες στην κοινωνία.
Ο χάρτης των Περιφερειακών Εκλογών είναι ξεκάθαρος: Δεν υφίσταται η «διχρωμία» που θα ήθελαν οι Συγκάτοικοι του Δικομματισμού. 3 από τις 13 Περιφέρειες κερδήθηκαν με... την επίσημη στήριξη και άλλων δυνάμεων (κυρίως του ΛΑΟΣ), γεγονός που μειώνει έτι περισσότερο την αξία των αλαζονικών πανηγυρισμών που επέδειξαν τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η ΝΝΔ του Σαμαρά. «Καθαρή» (δηλαδή χωρίς επίσημη συνεργασία με άλλο κόμμα) επικράτηση πράσινων υποψηφίων είχαμε στις 7 από τις 8 Περιφέρειες που «πιστώθηκαν» στο κυβερνόν κόμμα. Για τη ΝΝΔ τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα, αφού τα αμιγώς δικά της ψηφοδέλτια επικράτησαν τελικά σε μόλις... 3 Περιφέρειες, και σ’ αυτές με μικρές έως οριακές διαφορές!!!
Οι υπόλοιπες Περιφέρειες (οι «ριγέ» στο χάρτη) δεν αποτελούν «λάφυρο» για κανένα από τα δύο κόμματα που πανηγυρίζουν. Υπήρξε επίσημη στήριξη από το ΛΑΟΣ, καθοριστική για το τελικό αποτέλεσμα λόγω των οριακών διαφορών με τις οποίες κερδήθηκαν! Υπήρξαν και «ανεπίσημες» στηρίξεις, αλλά γι’ αυτές δεν μιλάμε, αφού αρκεί η αναφορά στο ΛΑΟΣ, για να καταδείξει πώς ο βαριά τραυματισμένος δικομματισμός καπηλεύτηκε το «δεκανίκι» του Καρατζαφέρη, για να θριαμβολογήσει πάνω στα συντρίμμια του...

Δεν υπάρχουν σχόλια :