Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Τέλος τo μίνι, επιστροφή στην... ευπρέπεια σε θέρετρο της νότιας Ιταλίας

Ρώμη, Ιταλία
Εκστρατεία για την επαναφορά της «ευπρέπειας» εγκαινιάζει ο δήμαρχος της ιταλικής παραθαλάσσιας πόλης Καστελαμάρε ντι Στάμπια, φέρνοντας προς ψήφιση στο δημοτικό συμβούλιο ενδυματολογικό κώδικα που απαγορεύει τις μίνι φούστες και τα χαμηλοκάβαλα τζιν. ...............

................Ο δήμαρχος της Καστελαμάρε ντι Στάμπια, Λουίτζι Μπόμπιο, επιχειρεί να επωφεληθεί των διευρυμένων εξουσιών που παραχωρήθηκαν στην περιφερειακή διοίκηση από τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι για την καταστολή «αντικοινωνικής συμπεριφοράς».

Οι μίνι φούστες και τα χαμηλοκάβαλα τζιν είναι ο πρώτος «εχθρός» που πρέπει να πολεμήσει ο Λουίτζι Μπόμπιο, ο οποίος εξηγεί ότι προτείνει την απαγόρευσή τους για την «αποκατάσταση της ευπρέπειας και της καλύτερης συνύπαρξης».

Οι παραβάτες θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμα από 25 έως 500 ευρώ, αναφέρει σε σχετικό του άρθρο το BBC.

Ο Μπόμπιο, προερχόμενος από τις τάξεις του δεξιού Λαού της Ελευθερίας του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, δεν σταματά όμως εκεί. Σχεδιάζει να απαγορεύσει την ηλιοθεραπεία, το ποδόσφαιρο σε δημόσιους χώρους και την βλασφημία.

Η Καστελαμάρε ντι Στάμπια είναι η τελευταία πόλη που επιχειρεί να επωφεληθεί από τις εξουσίες που δόθηκαν στους δημάρχους από την κυβέρνηση Μπερλουσκόνι. Σε άλλες πόλεις έχουν απαγορευτεί οι πύργοι στην άμμο, τα φιλιά στο αυτοκίνητο, η τροφή σε αδέσποτες γάτες, τα ξύλινα τσόκαρα και η χρήση μηχανών για το κούρεμα του γκαζόν το Σαββατοκύριακο...

Δεν υπάρχουν σχόλια :