Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Η κυβέρνηση (ξανα)ρίχνει το γάντι στη ΝΔ για το θέμα των πρόωρων εκλογών

Νέο δίλημμα, αυτή τη φορά απευθυνόμενο στη ΝΔ, θέτει η κυβέρνηση, μετά τη μουδιασμένη αντίδραση της Ρηγίλλης στο ενδεχόμενο πρόωρων βουλευτικών εκλογών.
Μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στο Mega, ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης τόνισε ότι «η ΝΔ παίζει πολιτικό παιχνίδι, την ώρα που η Ελλάδα είναι σε πόλεμο» και η αντιμετώπιση αυτή ίσως οδηγήσει σε τραγωδία.
Ο κ. Ραγκούσης υπογράμμισε ότι ο ελληνικός λαός είναι απολύτως ελεύθερος να ψηφίσει ό,τι θέλει και η ψήφος καθώς και το μήνυμά του θα γίνουν απολύτως σεβαστά από την κυβέρνηση. «Αλλά ο ελληνικός λαός θα πρέπει να ............
..............
γνωρίζει όλη την αλήθεια. Έτσι όπως έχει τοποθετηθεί η αντιπολίτευση σε σχέση με την αντιμνημονιακή ψήφο, εάν το αποτέλεσμα των εκλογών δώσει τη δυνατότητα στον κ. Σαμαρά να πει ότι ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση δεν έχουν τη νομιμοποίηση, τότε η χώρα θα μπει σε αστάθεια και αδιέξοδα δεν υπάρχουν, θα αποφασίσει ο λαός».
Εάν η αντιπολίτευση ισχυριστεί ότι η κυβέρνηση καταψηφίστηκε για την πολιτική της, τότε «θα αναγκαστούμε να ρωτήσουμε τον ελληνικό λαό εάν καλώς κάνουμε και πολεμάμε για την επιβίωση ή εάν καλώς κάνει ο κ. Σαμαράς και πολεμάει το μηχανισμό στήριξης της χώρας».
Στο θέμα αναφέρθηκε -από την Κύπρο- και ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου. «Πρόθεσή μας δεν είναι να πάμε σε πρόωρες εκλογές» τόνισε, λέγοντας ότι η κυβέρνηση έχει ένα έργο να επιτελέσει.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου υπογράμμισε ότι η ψήφος της 7ης Νοεμβρίου είναι αυτοδιοικητική, αλλά και ψήφος ευθύνης.

Μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στον ΒΗΜΑ 99,5 ο Ευριπίδης Στυλιανίδης δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός με την «άστοχη ενέργειά του» απείλησε τους εσωτερικούς αντιπάλους του και τον ελληνικό λαό.
 Ο Ευρ.Στυλιανίδης στον ΒΗΜΑ 99,5
Εξέφρασε, δε, την εκτίμηση ότι ο κ. Παπανδρέου δεν θα προκυρήξει πρόωρες εκλογές, ακόμη κι αν το αποτέλεσμα της αυτοδιοικητικής κάλπης είναι εναντίον του.

Ερωτηθείς εάν η ΝΔ είναι έτοιμη για πρόωρες εκλογές, ο κ. Στυλιανίδης δήλωσε ότι η ΝΔ δεν έχει κανένα λόγο να φοβάται τις βουλευτικές εκλογές, αν το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών δείξει ότι έχει κλονιστεί σοβαρότατα η αξιοπιστία της κυβέρνησης έναντι του ελληνικού λαού.

Σημείωσε, δε, πως για ένα κόμμα που καταψηφίστηκε πριν από μικρό χρονικό διάστημα και χρειάζεται χρόνο για να αναδιοργανωθεί, η ΝΔ έχει τρέξει με απίστευτη ταχύτητα.

Αργότερα υπήρξε απάντηση από τη Ρηγίλλης στις δηλώσεις Ραγκούση.

«Τον υπουργό Εσωτερικών ή τον έχουν πανικοβάλει οι αντιδράσεις της κοινωνίας μετά τη συνέντευξη του πρωθυπουργού ή τον έχει συνεπάρει η εξουσία την οποία του έδωσε ο κ. Παπανδρέου» δήλωσε ο Ανδρέας Λυκουρέντζος, σημειώνοντας πως ο πολιτικός πολιτισμός και η δημοκρατική αγωγή είναι «αρετές άγνωστες στους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ».
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια :