Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Μια λέξη που δεν πρόσεξε κανείς…

Η σαμαρική Ρηγίλλης ηρέμησε, λένε, μετά τη διά των «κύκλων» διαβεβαίωση Καραμανλή, ότι δεν θα σταθεί εμπόδιο στη «νικηφόρα πορεία του κόμματος υπό τη νέα του ηγεσία»… Τώρα τι ηρεμία είναι αυτή, όταν κάθε λίγο και λιγάκι ο Αντώνης μιλά για τα «βαρίδια» που άφησε πίσω του, ένας Θεός ξέρει.
Και παρότι η φράση του Καραμανλή «νικηφόρα πορεία του κόμματος υπό τη νέα του ηγεσία», δεδομένης της κατάστασης αποσύνθεσης που κυριαρχεί στη ΝΝΔ του Σαμαρά, μπορεί κάλλιστα να εκληφθεί και ως… ανέκδοτο, η ουσία και το βάρος της καραμανλικής διαρροής βρίσκεται σε μια άλλη λέξη που δεν εκτιμήθηκε δεόντως ούτε από τα ΜΜΕ ούτε από τους μυστικοσυμβούλους του Αρχηγαντώνη:...
...«οικειοθελώς»! Ναι, όπως είπε ο πρώην πρωθυπουργός διά των «βουλευτών που συνομιλούν μαζί του», «αποχώρησε οικειοθελώς από την ηγεσία της ΝΔ»
Το μήνυμα είναι σαφές και απειλητικό για το Σαμαρά και τη νέα ηγετική του ομάδα: «Έφυγα επειδή το ήθελα, επομένως μπορώ και να ξαναγυρίσω… Αρκεί να το θελήσω…» 
Ο Καραμανλής θεωρεί, λόγω… οικογενειοκρατίας, ότι το «μαγαζί» είναι δικό του, ιδιοκτησία του. Το πνεύμα του «οικειοθελώς» υποκρύπτει την αίσθηση, ότι άφησε το Σαμαρά ως… προσωρινό «διαχειριστή», μέχρι νεωτέρας…
Οι εξελίξεις στο σκορποχώρι της ΝΝΔούλας προμηνύονται άκρως ενδιαφέρουσες. Και πάντως καθόλου ευχάριστες για τον Αντωνάκη, το Χρύσανθο, το Φαήλο και τα υπόλοιπα... καλά παιδιά της Νέας Νέας Δημοκρατίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :