Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Με τις πλάτες της Ντόρας κάνουν τώρα όλοι τους… Κινέζους!!! (video)

Το τι έλεγε και έκανε ο Γιωργάκης και το ΠΑΣΟΚ όταν η οικονομική υπερδύναμη Κίνα ήλθε να βάλει τα ωραία της λεφτά σε επενδύσεις στη χώρα (COSCO) όλοι το θυμόμαστε… Τον ακραίο και ανεύθυνο λαϊκισμό του, άλλωστε, τον πλήρωσε ήδη τις πρώτες εβδομάδες της πρωθυπουργίας του, όταν οι απεργοί του λιμανιού επικαλούνταν τις υποσχέσεις του ίδιου και των κορυφαίων στελεχών του ΠΑΣΟΚ στον Πειραιά!
Αλλά, ο κύριος «λεφτά υπάρχουν» δεν άφησε τίποτε απ’ όσα λυσσαλέα πολέμησε ως αντιπολίτευση που να μη σπεύδει να το αγκαλιάσει ως Κυβέρνηση! Και αυτό δεν είναι κακό, αφού πρόκειται για το εθνικό μας συμφέρον. Ευτυχώς, δηλαδή, που ο Γιώργος δεν τηρεί τις… προεκλογικές του δεσμεύσεις… Αυτό θα ήταν η καταστροφή!
Είναι όμως αναγκαίο να υπογραμμίσουμε, ότι η προσέγγιση της Ελλάδας με την Κίνα που οδήγησε στις διμερείς επωφελείς οικονομικές συμφωνίες και στη χθεσινή ελπιδοφόρα επίσκεψη του Κινέζου Πρωθυπουργού στην Αθήνα, αποτελεί μία... ακόμη από τις μεγάλες επιτυχίες της Ντόρας Μπακογιάννη, ως Υπουργού Εξωτερικών της Κυβέρνησης της ΝΔ. Ήταν η πρώτη που αντελήφθη, οραματίστηκε και υλοποίησε με διπλωματική μαεστρία και διορατικότητα αυτήν την εθνικά και οικονομικά συμφέρουσα συνεργασία.
Και ευτυχώς που για του λόγου το αληθές υπάρχουν ντοκουμέντα αδιαμφισβήτητα. Όπως το βίντεο (που παραθέτουμε παρακάτω) από την επίσκεψη του Προέδρου της Κίνας Hu Jintao στην Κρήτη, στις 25 και 26 Νοεμβρίου του 2008. Ο κορυφαίος Κινέζος αξιωματούχος είχε τότε, μαζί με τη Ντόρα, γυρίσει όλα τα αξιοθέατα της Κρήτης. Μάλιστα είχε ραβδίσει και ελιές (!) και είχε δείξει τη σημασία που έχει το λάδι. Πάνω σε αυτήν την επίσκεψη κτίζεται τώρα η συνέχεια. Το «ψηστήρι» της Ντόρας έπιασε τόπο.
Ήταν άλλωστε η μόνη Υπουργός της Κυβέρνησης Καραμανλή που έχει να επιδείξει μεγάλες εθνικές επιτυχίες, όπως το «ΟΧΙ» για τα Σκόπια στο Βουκουρέστι. Ο Καραμανλής πήγε εκεί, μαζί με τη Ντόρα, και απλώς έβαλε την… τελική υπογραφή. Η δουλειά, όμως, είχε γίνει από πριν… Η κ. Μπακογιάννη και οι υπό την ηγεσία της διπλωματικές υπηρεσίες του ΥΠΕΞ έχτισαν επί μήνες τις προϋποθέσεις, ώστε το «ΟΧΙ» να γίνει αποδεκτό από το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, χωρίς να πληγεί το κύρος και το status της χώρας μας. Το ίδιο έγινε και με την Κίνα.
Αντί, λοιπόν, να πανηγυρίζουν ο Γιωργάκης για τους Κινέζους και ο Αντωνάκης για το "Βουκουρέστι" ας παραδεχθούν, όπως λέει και ο λαός, ότι «κάνουν μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα»

VIDEO: Η Ντόρα Μπακογιάννη στην Κρήτη με τον Κινέζο Πρόεδρο

Δεν υπάρχουν σχόλια :