Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Η Κρήτη θα στείλει μήνυμα

Βέβαιη ότι η Κρήτη θα στείλει 'μήνυμα' στην ηγεσία της ΝΔ στις περιφερειακές εκλογές εμφανίσθηκε η ανεξάρτητη βουλευτής Ντόρα Μπακογιάννη από το Σέλινο που βρέθηκε χθες.
Η κα Μπακογιάννη ρωτήθηκε για διαδικτυακή δημοσκόπηση που βγάζει τον υποστηριζόμενο από τη ΝΔ κ. Πλακιωτάκη να προηγείται του κ. Γιαννουλάκη τον οποίο στηρίζει. Η κα Μπακογιάννη, αφού επεσήμανε πως 'η μεγάλη δημοσκόπηση είναι η ψήφος του κρητικού λαού' συμπλήρωσε πως 'οι δημοσκοπήσεις που δεν δείχνουν δείγματα και δεν αναλαμβάνουν την ευθύνη αλλά κινούνται στην κατηγορία της φήμης, ζημιά κάνουν. Αυτό που βλέπω γύρω μου και έντονα γιατί έχω μια συνεχή παρουσία τον τελευταίο καιρό, είναι ανθρώπους αποφασισμένους να στείλουν μήνυμα στο ΠΑΣΟΚ που τους απογοητεύει, που ουσιαστικά εξελέγη υποσχόμενο ότι υπάρχουν λεφτά, ενώ δεν υπάρχουν και να στείλουν μήνυμα στον κ. Σαμαρά που πιστεύει ότι μπορεί με έναν τρόπο απολυταρχικό να συμπεριφερθεί έτσι στην Κρήτη, με τις διαγραφές που έχει κάνει από το κόμμα της ΝΔ. Αυτό το μήνυμα από τον κρητικό λαό θα είναι πολύ ισχυρό σε όλα τα κατεστημένα της Αθήνας'.

ΓΙΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ
Ερωτηθείσα αναφορικά με τις φήμες για... επιστροφή του Κ. Καραμανλή στην κεντρική πολιτική σκηνή η κα Μπακογιάννη εμφανίσθηκε να αποδέχεται και να χαιρετίζει ένα τέτοιο ενδεχόμενο. 'Η κεντροδεξιά είναι σε μια πολύ μεγάλη κρίση. Το κόμμα της ΝΔ αυτή τη στιγμή συρρικνώνεται αντί να διευρύνεται. Οι προβληματισμοί είναι πολλοί και σε πάρα πολλά στελέχη της ΝΔ αλλά και της ευρύτερης παράταξης και αυτό φέρνει τη συζήτηση στον Κώστα Καραμανλή που επί των ημερών του ήταν το τελευταίος αρχηγός της ΝΔ που είχε την παράταξη στο μεγάλο της εύρος ενωμένη το 2004. Ιδιαίτερα αυτή τη στιγμή που η χώρα βρίσκεται σε μεγάλη κρίση και υπάρχει ουσιαστική κρίσης αντιπροσώπευσης που το πολιτικό σύστημα καταρρέει, που τα κόμματα έτσι όπως τα ξέραμε συρρικνώνονται κάθε μέρα και ο κόσμος τους γυρίζει την πλάτη του. Αυτό το οποίο μπορεί να μας κρατήσει όρθιους είναι οι αρχές, οι αξίες και τα οράματά μας. Εγώ ανήκω σε αυτήν την κατηγορία των ανθρώπων, φαίνεται λόγω και της κρητική μου καταγωγή, που δεν εννοούν να το βάλουν κάτω. Θα δώσουμε τον αγώνα μας και θα ξανασηκώσουμε αυτήν τη χώρα εκεί που της αξίζει. Δεν είναι εύκολο, χρειάζονται νέοι άνθρωποι, άνθρωποι δημιουργικοί, που θέλουν να βγουν εκτός κατεστημένου και εκτός γραμμών και χαίρομαι γιατί εδώ στην Κρήτη βρέθηκε μια ομάδα τέτοιων ανθρώπων έξω από τα κόμματα και τις λογικές των βουλευτών να δώσει τη μάχη για την Κρήτη στο ψηφοδέλτιο της Περιφέρειας'.
Τέλος, η κα Μπακογιάννη μίλησε και για την επίσκεψη του Κινέζου πρωθυπουργού σημειώνοντας πως το πρώτο βήμα προσέγγισης με τη χώρα αυτή είχε γίνει επί δική της υπουργίας στο Εξωτερικών, όταν ο Κινέζος πρόεδρος είχε επισκεφθεί την Κρήτη. 'Τότε είχε γυρίσει όλα τα αξιοθέατα και είχε ραβδίσει και ελιές και είχε δείξει τη σημασία που έχει το λάδι. Πάνω σε αυτήν την επίσκεψη κτίζεται τώρα η συνέχεια. Πρέπει να έχουμε εξαιρετικές σχέσεις με την Κίνα. Είναι η μεγαλύτερη αγορά του κόσμου. Στόχος είναι και οι Κινέζοι που έχουν μεγάλο σεβασμό στον ελληνικό πολιτισμό να έλθουν και να επενδύσουν στη χώρα και εμείς να εξάγουμε επιτέλους λάδι στην Κίνα'.

Ο Ε. ΔΑΜΙΑΝΑΚΗΣ
Στον 'Καλλικράτη' και στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές αναφέρθηκε ο κ. Ε. Δαμιανάκης. 'Θα είναι μια δύσκολη προσπάθεια γιατί θα πρέπει να οργανωθούν οι νέοι Δήμοι αλλά είναι και η μοναδική προοπτική αν θέλουμε να ξεφύγουμε από τη μιζέρια. Δίνω μεγάλη σημασία στη συμμετοχή των νέων ανθρώπων, στα πρόσωπα που συμμετέχουν στους συνδυασμούς. Δεν νομίζω ότι κομματικοποιείται αυτή η διαδικασία γιατί το συμφέρον του κάθε τόπου υπερβαίνει πάντα το κομματικό συμφέρον. Αρα εμείς δεν κάνουμε εκλογές κομματικές αλλά για τη νέα μεταρρύθμιση. Εμείς την ψηφίσαμε, εμείς τη στηρίξαμε, ουδείς άλλος και ο λαός πιστεύω ότι θα μας δώσει την εμπιστοσύνη να την υλοποιήσουμε. Οταν δεν πιστεύεις κάτι, όταν το απορρίπτεις και το καταγγέλλεις δεν μπορείς και να το υπηρετήσεις', δήλωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια :