Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Ακροδεξιά στροφή και στο κόμμα των Ρεπουμπλικάνων

WASHINGTON - SEPTEMBER 12: People listen during a rally on the West Front of the U.S. Capitol Building on September 12, 2010 in Washington, DC. Members of the Tea Party and other activists gathered at the 'Remember In November' Rally to protest large government and rally for conservative principals nearly two months before US midterm elections. (Photo by Brendan Smialowski/Getty Images)

Οι υποψήφιοι του ακραία συντηρητικού και "αντι-Ομπαμικού" κινήματος εκθρονίζουν παλαιούς Ρεπουμπλικάνους πολιτικούς με πιο "κεντρώα" χαρακτηριστικά, όπως, για παράδειγμα το μέλος του Κογκρέσου και υποψήφιο για την Γερουσία, Μάικ Κάστλ, στην πολιτεία της Ντελαγουέρ. Νικήτρια αναδείχθηκε η Κριστίν Ο'Ντόνελ με 53% έναντι 46,9 του Κάστλ.

Μέλος του κινήματος κέρδισε επίσης την υποψηφιότητα για τη θέση του κυβερνήτη της Νέας Υόρκης. Δικούς του υποψήφιους για τη Γερουσία έχει επίσης εκλέξει, τις προηγούμενες εβδομάδες, στις .........

........ πολιτείες Νεβάδα, Κολοράντο, Αλάσκα και Κεντάκι.

Το κίνημα 'Tea Party', το οποίο χαρακτηρίζεται "ακροδεξιό" αλλά και "ρατσιστικό" από έγκυρα περιοδικά, όπως ο Economist και το Newsweek, έκανε την εμφάνισή του μόλις πέρσι, μετά την εκλογή Ομπάμα οργανώνοντας πορείες και διαδηλώσεις κατά της αύξησης των φόρων αλλά και της νομοθεσίας για την κοινωνική ασφάλιση στις ΗΠΑ. Από τα ηγετικά του στελέχη ξεχωρίζει η Σάρα Πέιλιν, υποψήφια αντιπρόεδρος στις εκλογές του 2008.
/ / enet / /

Δεν υπάρχουν σχόλια :