Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Ντόρα Μπακογιάννη: Ζορμπάς και Δικαιοσύνη υπεύθυνοι για τη διαφυγή Καραβέλα!

Βολές επεφύλαξε η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη κατά της ηγεσίας της Δικαιοσύνης επί των ημερών της ΝΔ καθώς, ενώ γνώριζε οκτώ μήνες πριν από τη διαφυγή του εμπλεκομένου στο σκάνδαλο της Siemens Χρ.Καραβέλα στο εξωτερικό τις ύποπτες κινήσεις του, δεν αντέδρασε. Παράλληλα η πρώην υπουργός Εξωτερικών εμφανίστηκε ως θύμα «επιθέσεων λάσπης» όσον αφορά τις σχέσεις της με τον άλλοτε ισχυρό άνδρα της Siemens Ηellas Μ. Χριστοφοράκο ενώ, όπως δήλωσε ενώπιον των μελών της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, «ουδέποτε διαχειρίστηκα από καμία θέση, θεσμική ή άλλη, θέματα συμβάσεωνμεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της Siemens».
Οσον αφορά τα δώρα που φέρεται να ελάμβανε από τον Χριστοφοράκο, δήλωσε κατηγορηματικά ότι «ουδέποτε πήρα τίποτα δωρεάν από τη Siemens», ενώ διέψευσε ότι τα έξοδα του γάμου του υιού της Κώστα έγιναν με χορηγία της εταιρείας, όπως έχει γραφτεί, λέγοντας με έμφαση ότι κάτι τέτοιο θα ήταν ντροπή και προσβολή για έναν Κρητικό! «Μεγαλύτερη ύβρις στην Κρήτη δεν μπορεί να υπάρξει από το να σου πουν ότι κάποιοςσου πλήρωσε, σου έκανε χορηγία,τον γάμο του παιδιού σου» τόνισε χαρακτηριστικά.
Σχετικά με τη γνωριμία της με τον Μ. Χριστοφοράκο η μάρτυς κατέθεσε ότι ήταν σε κοινωνικό επίπεδο και ότι τον γνώριζε διότι ήταν... συμμαθητές. «Βρισκόμασταν αραιά και πού, χαιρετιόμασταν, είχαμε επαφές,όπως έχουν οι συμμαθητές μεταξύ τους. Δεν μπορώ να πω ότι είχαμε φιλία, είχαμε όμως αναμφισβήτητα μια κοινωνική σχέση την οποία διατηρήσαμε όλα τα χρόνια μέχρι πραγματικά να “σκάσει” το σκάνδαλο» είπε, ενώ σχετικά με το αν ήταν αποδέκτις δώρων κατέθεσε ότι έχει δεχθεί «απίστευτη επίθεση λάσπης όλον αυτό τον καιρό, όπου έβλεπα τον εαυτό μου στα μανταλάκια των περιπτέρων για 21 καφετιέρεςή δεν ξέρω τι και έχω εδώ πέρα όλα τα στοιχεία για να σας αποδείξω ότι οι 21 καφετιέρες,τα τέσσερα ψυγεία και δεν ξέρω τιάλλο πήγαν όλα και είναι ακόμη σήμερα στις Λέσχες Φιλίας του Δήμου Αθηναίων».
Αναφερθείσα στην καθυστερημένη αξιολόγηση από το υπουργείο Εξωτερικών επί των ημερών της του γνωστού σήματος από την πρεσβεία μας στην Ουρουγουάη το οποίο προειδοποιούσε για ύποπτες κινήσεις του καταζητουμένου ως σήμερα Χρ. Καραβέλα, χωρίς ωστόσο αυτό να προωθηθεί εγκαίρως στη Δικαιοσύνη ώστε να αποτραπεί η διαφυγή του στο εξωτερικό, η νυν ανεξάρτητη βουλευτής υπέδειξε τις ευθύνες της Δικαιοσύνης (επί των ημερών του τότε εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Γ. Σανιδά και του διενεργούντος την περίοδο εκείνη την τακτική ανάκριση για το σκάνδαλο της Siemens κ. Ν. Ζαγοριανού ). «Εγινε τότε μεγάλη επίθεση σε μένα και έψαξα να μάθω. Ανακάλυψα ότι η Δικαιοσύνη γνώριζε για τον κύριο αυτόν» είπε χαρακτηριστικά η κυρία Μπακογιάννη, δηλώνοντας ότι «δεν γνωρίζω ούτε έχω ποτέ στη ζωή μου δει ή είχα την οποιαδήποτε επαφή με τον κ. Καραβέλα».
Τέλος, ερωτηθείσα από τον βουλευτή του ΛΑΟΣ κ. Κ. Αϊβαλιώτη σχετικά με το αν ανετράπη η κυβέρνηση του κ. Κ. Μητσοτάκη το 1993 και από ποιον απάντησε ότι έχει απαντήσει σε όλα αυτά ο πατέρας της παραπέμποντας στα όσα έχει δηλώσει ή έχουν γραφεί για το θέμα. «Ο κ.Μητσοτάκης δεν είναι ένας άνθρωπος που κρύβει λόγια. Αν υπάρχουν πράγματα που δεν έχει πει δημοσίως,εδώ είναι ο άνθρωπος,δόξα τω Θεώ καλά είναι, μπορείτε να τον καλέσετε να σας τα καταθέσει». 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια :