Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Επιταχύνονται από την εισαγγελλία 70 υποθέσεις διαφθοράς στο δημόσιο.

Να πληροφορηθεί τη δικαστική εξέλιξη των υποθέσεων διαφθοράς δημοσίων λειτουργών και υπαλλήλων που απασχολούν τις κατά τόπους εισαγγελίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ζήτησε με έγγραφό του ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης, Παναγής Γιαννάκης. .......................


..................................Η εξέλιξη αυτή έρχεται ως συνέχεια παραγγελίας του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε προς τις κατά τόπους εισαγγελίες με την οποία ζητούσε την κατά προτεραιότητα διερεύνηση όλων των υποθέσεων που αφορούν επίορκους δημόσιους λειτουργούς και υπαλλήλους, με βάσει στοιχεία για εκατοντάδες τέτοιες υποθέσεις που παρουσίασε ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής.

Όπως έγινε γνωστό, ήδη προωθήθηκε ο φάκελος με τα στοιχεία στις κατά τόπους εισαγγελίες της Κεντρικής Μακεδονίας. Πρόκειται συνολικά για εβδομήντα υποθέσεις, εκ των οποίων οι πενήντα αφορούν τη Θεσσαλονίκη, έξι τις Σέρρες, τέσσερις τη Χαλκιδική, από τρεις την Κατερίνη, το Κιλκίς και την Έδεσσα, ενώ μία υπόθεση αφορά τη Βέροια.

Δεν υπάρχουν σχόλια :