Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Πώς «την έστησαν» στη Ντόρα με τη φυγή Καραβέλα…

Η δραπέτευση στο εξωτερικό του πάλαι ποτέ «ταμία» του μαύρου χρήματος της Siemens, Καραβέλα, παραμονές των Ευρωεκλογών του 2009 και ο πόλεμος λάσπης που δέχθηκε έκτοτε η Ντόρα Μπακογιάννη αποκαλύπτουν το βάθος και την έκταση του νεοκαραμανλικού παρακράτους της εποχής εκείνης… Ενός παρακράτους που είχε ως στόχο να παγιδεύσει την τότε Υπουργό Εξωτερικών και να της χρεώσει ακόμη και την… ήττα της ΝΔ στις Ευρωεκλογές!!! Όλα τα πώς και τα γιατί αποκαλύφθηκαν λίγους μήνες αργότερα, όταν τέθηκε ζήτημα διαδοχής του Κωστάκη Καραμανλή. Τότε βγήκαν από τις ντουλάπες του παρακράτους οι σκελετοί της σκευωρίας με τον Καραβέλα και όλα όσα είχαν επιμελώς οργανωθεί για να πλήξουν τη Ντόρα Μπακογιάννη.
Ποια ήταν όμως η αλήθεια και πού εντοπίζονται οι πραγματικές ευθύνες της φυγής; Η Ντόρα απάντησε ξεκάθαρα και με ντοκουμέντα στη χθεσινή της κατάθεση στην Εξεταστική για τη Siemens, δείχνοντας τους πραγματικούς υπαίτιους: την..........«ανεξάρτητη αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος» υπό τον Γ. Ζορμπά και τη Δικαιοσύνη, που επί οκτώ ολόκληρους μήνες γνώριζαν τις κινήσεις του φυγά, χωρίς να πράξουν τα δέοντα!
Το Υπουργείο Εξωτερικών «ενημερώθηκε» κυριολεκτικά σε χρόνο και με τρόπο που θα διασφάλιζε την ανεμπόδιστη φυγή του Καραβέλα, με διττό στόχο: Και να γλυτώσουν από την κατάθεση του «ταμία» αυτοί που όντως είχαν πάρει το μαύρο χρήμα και να φορτωθεί η Μπακογιάννη με την ευθύνη της διαφυγής.
Είναι χαρακτηριστικό, ότι το «τηλεγράφημα» του «πράσινου» Πρέσβη στην Ουρουγουάη απεστάλη με εσκεμμένα λανθασμένη διαβάθμιση, με σκοπό να μπλέξει στα γρανάζια της γραφειοκρατίας και να «χαθεί»… Απεστάλη σε λάθος διεύθυνση του ΥΠΕΞ (τη Διεύθυνση Λατινικής Αμερικής αντί της αρμοδίας Διεύθυνσης Διαβιβάσεων…) και κοινοποιήθηκε σε… 22 γραφεία (π.χ. του Πρωθυπουργού, του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ.λπ.), ένα από τα οποία ήταν και το γραφείο της καθ’ ύλην αρμόδιας Υπουργού Εξωτερικών!!! Μια απλή κοινοποίηση ανάμεσα στις εκατοντάδες που λαμβάνονται καθημερινά απ’ όλο τον κόσμο, και παραδίδονται -σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες- εντός 48 ωρών… Εντωμεταξύ, το πουλάκι είχε κάνει φτερά…
Τέλεια σκηνοθεσία που θα ζήλευε και το καλύτερο κατασκοπικό θρίλερ του Χόλλυγουντ! Όμως τα ψέματα τελείωσαν για τους σαμαρικούς και νεοκαραμανλικούς παρακρατικούς μηχανισμούς.
Με τη χθεσινή της κατάθεση η Ντόρα Μπακογιάννη διέλυσε κάθε έωλη προπαγάνδα σε βάρος της και πέταξε το μπαλάκι στους πραγματικούς ενόχους του μεγάλου σκανδάλου Siemens! Το ζήτημα είναι εάν αυτοί θα κληθούν να καταθέσουν… Ακόμη και εάν είναι πρώην πρωθυπουργοί, όπως οι Σημίτης και Καραμανλής.

Δεν υπάρχουν σχόλια :