Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

Άρχισαν οι... στροφές

@ Λίγο το ότι το κόμμα από δημοσκόπηση σε δημοσκόπηση σπάει όλα τα ρεκόρ ιστορικών χαμηλών, λίγο το ότι η εικόνα του αρχηγού αντί να βελτιώνεται χειροτερεύει από μήνα σε μήνα, λίγο το ότι η ανάκαμψη και το νέο ξεκίνημα που θα σηματοδοτούσε το Συνέδριο δεν ήρθε ποτέ, ο Πρόεδρος Αντώνης αποφάσισε να κάνει στροφές, γενικώς.

@ Κατά το «Στροφή στην ποιότητα» που έκανε η Σάσα Μπάστα και γρατζούναγε μια κιθάρα καθισμένη γυμνή σε ένα σκαμπό, έτσι κι ο Πρόεδρος Αντώνης, διαβάζω, επιχειρεί «Στροφή στο κέντρο». Αυτό λέει σηματοδοτεί κι η ανάθεση της αντιπροεδρίας στους Δήμα και Αβραμόπουλο.

@ Ποιο κέντρο; Αυτό που μέχρι τώρα καταδίκαζε για την κακοδαιμονία της Νέας Δημοκρατίας. Αυτό που νόθευε τη γνήσια λαϊκιά δεξιά ιδεολογία του νεοδημοκράτη κι ενοχλούσε τον Πρόεδρο. Αυτό που αποτάξανε πια από πάνω τους και μπορούν με .........

.......... περηφάνια να βροντοφωνάξουν στα πέρατα της γης: «ναι, είμαστε δεξιοί».

@ Ε, αυτό το… μίασμα τώρα θα το αγκαλιάσει ξανά ο Πρόεδρος Αντώνης, γιατί πώς να το κάνουμε όλοι παιδιά του ίδιου Θεού είμαστε, το ίδιο κι οι κεντρώοι ψηφοφόροι, που μπορούν πλέον να χαίρονται για την μεγαλοψυχία του αρχηγού της Ν.Δ.

@ Πέρα από τη στροφή στο κέντρο, ο Πρόεδρος θα φέρει και μια γυροβολιά στην περιφέρεια. Ε, βέβαια, η φαρσοκωμωδία που λέγεται Ηγετική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας παίζεται από το Νοέμβριο στην Αθήνα κι έχει κουράσει. Καλοκαιράκι έπιασε, καιρός είναι να αρχίσει τις περιοδείες ο θίασος και στην περιφέρεια.

@ Πρώτη στάση του θιάσου θα είναι τα Ιωάννινα, για τους προφανείς συμβολικούς λόγους. Μεταβατικός πρόεδρος ο Αβέρωφ, μεταβατικός πρόεδρος κι ο Σαμαράς.

@ Βέβαια ούτε λόγος για συγκεντρώσεις και ομιλίες. Αφενός τόσοι που έχουν μείνει ούτε με τα στελέχη δεν κάνουν μπούγιο, αφετέρου είναι έντονος ο φόβος της αποδοκιμασίας από αγανακτισμένους για την πορεία του κόμματος νεοδημοκράτες. Ίσως στην Πελοπόννησο ξεμυτίσει λίγο…

Δεν υπάρχουν σχόλια :