Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

Προάγγελος του κόμματος Μπακογιάννη

Αντίστροφα μετρά, και επισήμως από χθες, ο χρόνος για την ίδρυση του νέου πολιτικού φορέα από την κ. Ντόρα Μπακογιάννη. Πλαισιωμένη από έναν πυρήνα στελεχών –εν πολλοίς αγνώστων στο πλατύ κοινό και, συνεπώς, εκτός του κύκλου φθοράς του πολιτικού συστήματος– και με μια συνολική πολιτική πλατφόρμα που τη διαφοροποιεί από τα υπόλοιπα κόμματα, η πρώην ΥΠΕΞ έκανε χθες την πρώτη κίνηση οριοθέτησης του πολιτικού χώρου εντός του οποίου θα κινηθεί εφεξής. 
Η ίδρυση του «Φόρουμ για την Ελλάδα» στοχεύει στην ενεργοποίηση ομάδων του .......

 
....... πληθυσμού που σήμερα απέχουν της πολιτικής, στη διαμόρφωση μιας προγραμματικής ατζέντας πρακτικών και εφαρμόσιμων πολιτικών και στην εμπέδωση της εικόνας ότι είναι η κ. Μπακογιάννη που έπεται των πολιτικών και όχι οι πολιτικές που υπηρετούν την πρώην ΥΠΕΞ. «Ούτε επιδιώκω ούτε θέλω μέσα από το Φόρουμ να κάνω κάτι “δικό μου”», επεσήμανε η ίδια, «επιθυμώ να συμβάλω μαζί με συμπολίτες μας μέσα από τον διάλογο, τη ζύμωση, τη σύνθεση να συγκροτήσουμε ένα νέο ρεύμα, μία νέα αντίληψη για την Ελλάδα... όλοι μαζί να φτιάξουμε κάτι δικό μας».
Ιδιαίτερης προσοχής χρήζει και η αναφορά της στις «φορτίσεις που δημιουργεί η διαδρομή μου στον δημόσιο βίο και των συνειρμών που προκύπτουν», καθώς αποτελεί σαφή προσπάθεια της πρώην υπουργού να πάρει αποστάσεις από όλα όσα της αποδόθηκαν, κυρίως το προηγούμενο διάστημα. Η πρόσκληση της κ. Μπακογιάννη προς τους συνειδητοποιημένους πολίτες σε «έναν μεγάλο, ανοιχτό, διαρκή διάλογο για ένα εθνικό σχέδιο αναγέννησης της πατρίδας» συνοδεύθηκε και με την ανάληψη της ευθύνης που, όπως είπε, της αναλογεί.
Σφοδρή κριτική σε ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ., Αριστερά
Η ίδια υπεραμύνθηκε της θετικής της στάσης επί του Μνημονίου, καθώς –όπως επεσήμανε– συνιστά ουσιαστικά «την τελευταία ευκαιρία εκσυγχρονισμού της χώρας». Ασκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση (παγιδευμένη στις εσωτερικές της αντιφάσεις, αδυνατεί να προχωρήσει τις αλλαγές), στη Ν.Δ. (καταφεύγει στον λαϊκισμό, προβάλλει τον μπαμπούλα του Μνημονίου) και στα κόμματα της Αριστεράς που «βρίσκονται σε υπαρξιακή κρίση, χωρίς αίσθηση της πραγματικότητας». Για το μήνυμά της χρησιμοποίησε το Διαδίκτυο, ενώ στη συνέχεια είχε συνάντηση με τα 53 στελέχη που αποτελούν τον πρώτο πυρήνα του Φόρουμ. Προσεχώς θα αφιερωθεί στην οργάνωση του εγχειρήματος, ώστε να υπάρξουν παρεμβάσεις με επίκεντρο τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια :