Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

Νεοβενιζελισμός και Κεντρώος Φιλελευθερισμός, η ιδεολογία που πρέπει να κινηθεί η Ντόρα

Αφού είδαν και απόειδαν οι σαμαρούλες και τα σαμαρόπουλα, ότι με τις εθνικιστικές εξάρσεις και τον υπερπατριωτισμό των Λαζαριδοφαήλων δεν πάνε πουθενά άρχισαν να το γυρίζουν Φιλελεύθεροι και Κεντρώοι. Ποιοί; Άτομα που λίγο να ψάξεις θα τους δεις να φιγουράρουν σε ό,τι πιο εθνικιστικό υπάρχει στο διαδίκτυο σε Δίκτυα και Συνωμοσίες. Τί προσπαθούν να καταφέρουν; Επιδιώκουν να αφαιρέσουν υποτίθεται ιδεολογικό χώρο στο εκκολαπτόμενο κόμμα της Ντόρας. Πολύ κουτοπόνηρο. Τα θέλουν όλα δικά τους. Και την άκρα δεξιά και τη Δεξιά και το Κέντρο και τους Φιλελεύθερους και την Κεντροδεξιά. Τέτοιο μπέρδεμα υπάρχει εκεί μέσα. Ιδεολογικό μπάχαλο. Μπερδέψανε τα μπούτια τους.
Η Ντόρα πάντως ανήκει σε μια από τις μεγαλύτερες πολιτικές οικογένειες της Κρήτης. Στην Βενιζελική. Δεν έχει άλλο δρόμο απ΄ το να δώσει στις ιδεολογικές της αναζητήσεις ένα νεοβενιζελικό χαρακτήρα. Εξάλλου οι μυστικοσύμβουλοι του Μεγάλου Ηγέτη Αντώνη και οι λαϊκοδεξιοί της Νέας ΝΔ, ακούνε Βενιζέλος (μην πω Λευτέρης) και τους πιάνει ένας πανικός, μια ταραχή. Είναι ταγμένοι αντιβενιζελικοί και τουλάχιστον αυτός ο χώρος δεν μπορούσε να βρει καμιά θέση στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, ενώ τώρα ο χώρος απελευθερώθηκε και η πολιτική παρακαταθήκη του «Λευτέρη» μπορεί να ξαναβρεί μια θέση στο ιδεολογικό περιβάλλον που εκφράζει η Ντόρα. Προσδίδοντάς του φυσικά το απαραίτητο κεντρώο στίγμα του Βενιζελισμού και τον απαραίτητο φιλελεύθερο χαρακτήρα του, ανανεωμένο με σύγχρονα ρεύματα.
Σίγουρα χρειάζονται νέα άτομα να περιστοιχίσουν τις νέες ιδέες και νέο μοντέλο κομματικής οργάνωσης μια και το «αρχηγικό μοντέλο δεν παράγει πολιτικό προσωπικό ικανό να διαχειριστεί την κρίση» και «η εποχή του στρογγυλεμένου λόγου έχει εκλείψει. Ο κόσμος απαιτεί ειλικρίνεια και σαφήνεια θέσεων», όχι λίγο απ΄όλα και μια έτσι, μια γιουβέτσι!...!

Δεν υπάρχουν σχόλια :