Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

Παραιτήσεις στελεχών της ΝΔ στα Γιάννενα!

Συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι παραιτήσεις στελεχών και μελών της Νέας Δημοκρατίας, που διαφωνούν με τις πρακτικές, αλλά και την πολιτική που ακολουθεί ο Αντώνης Σαμαράς. Σήμερα, έγινε γνωστή η παραίτηση του μέλους της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ κ. Νίκου Δάλλα.Ο κ. Δάλλας,κατάγεται από την Μηλιά Μετσόβου και είναι το μοναδικό στέλεχος της "γαλάζιας" νεολάιας,που εκπροσωπέι τον Νομό Ιωαννίνων στην Κ.Ε. της ΟΝΝΕΔ.Στην επιστολή παραίτησής του,προς τον πρόερδο του κόμματος και τον γραμματέα της Κ.Ε. της Νέας Δημοκρατίας κ. Λευτέρη Ζαγορίτη, κατήγγειλε μια σειρά από παρατυπίες,αλλά και την διαφωνία του με την ακολουθούμενη πολιτική. Συγκεκριμένα, έκανε λόγω για μεθοδεύσεις που παραπέμπουν στο παρελθόν.Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες,σήμερα παραιτήθηκε και το γνωστό στέλεχος της Ν.Δ. στο Νομό Ιωαννίνων κ. Άκης Μπάφας και έπεται συνέχεια...Παρά το ότι, στο σύνολο τους τα στελέχη που παραιτήθηκαν επιχειρούν να πείσουν πως οι παραιτήσεις τους δεν έχουν καμία εμπλοκή με άνωθεν εντολές από την Ντόρα Μπακογιάννη, τα γεγονότα φαίνονται να τους διαψεύδουν. Κι αυτό γιατί, ανάλογα φαινόμενα παρατηρήθηκαν της τελευταίες ημέρες σε ολόκληρη την Ελλάδα.
/ / epirusgate.blogspot.com / /
Ακολουθεί η επιστολή παραίτησης του Νίκου Δάλλα: 

Προς Γραφείο Προέδρου ΟΝΝΕΔ Ιωάννινα, 28 Μαΐου 2010

Κοινοποίηση: Γραφείο Προέδρου ΝΔ
Γραφείο Γραμματέα Κ.Ε. Ν.Δ.
Γραφείο Γραμματέα Κ.Ε. http://www.facebook.com/l/945ca;Ο.Ν.Ν.Ε.Δ.
Εκτελεστικό Γραφείο ΟΝΝΕΔ
ΝΟΔΕ Ιωαννίνων

Αγαπητοί συναγωνιστές,

Η Νέα Δημοκρατία, η οποία καθιέρωσε στην Ελλάδα την έννοια του ριζοσπαστικού φιλελευθερισμού δεν υφίσταται πλέον όπως την ονειρεύομαι. Το όραμα του Κωνσταντίνου Καραμανλή αλλά και του Ευάγγελου Αβέρωφ για τον εκδημοκρατισμό της ελληνικής κοινωνίας, ο οποίος θα περνά πρώτα από τον εκδημοκρατισμό του κόμματος και την ανάδειξη των άξιων και των αξιών, δεν εμπνέει πλέον προφανώς τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας, αλλά δεν έπαψε ποτέ να υφίσταται στον τρόπο με τον οποίο πολιτεύομαι και δρω μέσα στην κοινωνία. Αλλά σήμερα η νέα ηγεσία περιχαρακώνει το κόμμα γύρω από έννοιες εντελώς ξένες προς τη μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη. Υπάρχουν αποκλεισμοί και νοοτροπίες των υμετέρων. Αυτή η λογική πρέπει πλέον να αλλάξει. Δεν είναι δυνατόν να εκφράζουμε την φιλελεύθερη παράταξη, όταν έχουμε απόψεις κλειστών διαδικασιών. Όλα αυτά που ευαγγελιζόταν η νέα ηγεσία, έχουν καταλήξει στον κάλαθο των αχρήστων. Αντιθέτως κυριαρχούν ο λαϊκισμός, η μικροπολιτική και η ανευθυνότητα. Όλα αυτά όμως δε με αγγίζουν, όπως δεν αγγίζουν και μια μεγάλη μερίδα ανθρώπων που πονάνε τον τόπο τους και μοχθούν να τον δουν να προκόβει.

Λόγοι πολιτικής και ιδεολογικής αντίθεσης μου με τα νέα ήθη και τις νέες νοοτροπίες της Νέας Δημοκρατίας, με υποχρεώνουν να υποβάλω την παραίτησή μου από το αξίωμα του μέλους της Κεντρικής Επιτροπής της http://www.facebook.com/l/945ca;Ο.Ν.Ν.Ε.Δ. αλλά και από την ιδιότητα μου ως απλού κομματικού μέλους της Νέας Δημοκρατίας. Είναι γεγονός ότι καιρό τώρα υπήρχε έλλειμμα πραγματικού πολιτικού διαλόγου στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας. Όλοι εμείς οι νέοι θέλαμε να συμβάλλουμε ουσιαστικά στον διάλογο για το πολιτικό και ιδεολογικό στίγμα, την λειτουργία και τη δομή της οργάνωσης αλλά και το άνοιγμα στην κοινωνία προτάσεων και ιδεών. Η αρχή έγινε με την http://www.facebook.com/l/945ca;Ο.Ν.Ν.Ε.Δ., αλλά για εμένα δεν αρκεί μόνο αυτό. Η Νέα Δημοκρατία ήταν φορέας της φιλελεύθερης ανανέωσης που χρειαζόταν ο τόπος, γιατί ήταν και ριζοσπαστική και φιλελεύθερη. Πλέον δεν εκπροσωπεί τίποτα από τα δύο και γιʼ αυτό αδυνατεί να με εμπνεύσει. Αυτή τη Νέα Δημοκρατία θα κουβαλώ μέσα μου, την Νέα Δημοκρατία των άξιων και όχι των κλειστών συστημάτων. Στο ταξίδι αυτό είχα συνοδοιπόρο τον κάθε Οννεδίτη και την κάθε Οννεδίτισσα, τον απλό Νεοδημοκράτη και την απλή Νεοδημοκράτισσα. Θα συνεχίσω λοιπόν να οραματίζομαι και να προσπαθώ να δω κάποια μέρα μια Ελλάδα καλύτερη, μια Ελλάδα ανεξάρτητη που θα βαδίζει προς την δημιουργία και την ανάπτυξη με επίκεντρο τον άνθρωπο.

Με εκτίμηση,
Δάλλας Νίκος

Δεν υπάρχουν σχόλια :