Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

«Δεν επικροτώ, ούτε συμμετέχω σε πολιτικό ρεσάλτο... κατάληψης της ΝΔ από την παλιά Πολιτική Άνοιξη»

Τριγμούς δημιουργεί στην τοπική ΝΔ η αποχή του Προέδρου της ΝΟΔΕ κ. Θωμά Πέτρου από την εκλογική διαδικασία που διεξάγεται την ερχόμενη Κυριακή.
Ο κ. Πέτρου τονίζει ότι οι διαδικασίες των υποψηφιοτήτων στην Πρέβεζα δρομολογήθηκαν κατ' αυτόν τον τρόπο ώστε η υποψηφιότητα να είναι μία, αφήνοντας να εννοηθεί... και προσκείμενη προς τον Αντώνη Σαμαρά.
Ο ίδιος σε ερώτηση για τους λόγους αποχής του από την διαδικασία τονίζει πως από την στιγμή που δεν τηρούνται οι κανονισμοί της εγκυκλίου, κατά την οποία προβλέπονται για τον υποψήφιο 30 υπογραφές από απλά μέλη του κόμματος, 20 υπογραφές από τα μέλη του Νομαρχιακού και πιστοποιητικό ποινικού μητρώου, δεν δέχεται να συμμετάσχει.
Σύμφωνα με την εισαγγελία, απαγορεύτηκε η έκδοση πιστοποιητικού ποινικού μητρώου για κομματική χρήση. Η νομική υπηρεσία του κόμματος όμως δεν ......

....... εξέδωσε συμπληρωματική ενημέρωση της εγκυκλίου με αποτέλεσμα υποψήφιος του κόμματος στην περιοχή μας, να μην έχει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και να μη μπορεί να λάβει μέρος στην διαδικασία. Όταν ο υποψήφιος έκανε ένσταση επί της διαδικασίας , η εισαγγελία την απέρριψε με την αιτία ότι ο υποψήφιος δεν έχει όμορο συμφέρον.
Ο κ. Πέτρου κατήγγειλε την διαδικασία ως μεθοδευμένη και επισήμανε «Παραμένω στους ανιδιοτελείς και διαχρονικούς αγωνιστές της Νέας Δημοκρατίας. Δεν επικροτώ, ούτε συμμετέχω σε πολιτικό ρεσάλτο κατάληψης της ΝΔ από την παλιά Πολιτική Άνοιξη»!
Ο ίδιος απαντώντας σε ερώτηση, τόνισε ότι παραμένει στη ΝΔ και ελπίζει η συμμετοχή στις εκλογές της Κυριακής να είναι μεγάλη.
Την ίδια στιγμή δημοσιεύματα αναφέρουν «Περιορισμένο αποδείχτηκε το ενδιαφέρον τοπικών στελεχών και μελών της Ν.Δ. για τη θέση του προέδρου της ΝΟΔΕ εν όψει των εσωκομματικών εκλογών. Ο διεκδικητής τελικά θα είναι ένας καθώς μέχρι τη λήξη της σχετικής προθεσμίας, την Τετάρτη το απόγευμα είχε καταθέσει την υποψηφιότητα του μόνον ο Γιώργος Κουτσόγλου». Μετά τις δηλώσεις του Προέδρου της ΝΟΔΕ Πρέβεζας κ. Πέτρου, το «περιορισμένο ενδιαφέρον» δεν ισχύει τελικά...
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πάνου Παναγιωτόπουλου, ο συνολικός αριθμός των εγγεγραμμένων πανελλαδικά φτάνει τις 965.000. Από αυτούς οι 800.000 ψήφισαν στις εκλογές της 29ης Νοεμβρίου, ενώ οι υπόλοιποι εγγράφηκαν στη συνέχεια. Η Ρηγίλλης εκτιμά ότι στις κάλπες θα προσέλθει το 25%-30% των εγγεγραμμένων, οι πιο μετριοπαθείς κάνουν λόγο για ένα ποσοστό που δε θα ξεπεράσει το 10% των εγγεγραμμένων, ενώ υπάρχουν και οι πιο απαισιόδοξοι, που εκτιμούν ότι η συμμετοχή θα κυμανθεί μεταξύ 5%-8%.
Στην Πρέβεζα ο προβληματισμός είναι μεγάλος αφού η υποψηφιότητα είναι μία, σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις, οπότε η προσέλευση των ψηφοφόρων αναμένεται να είναι περιορισμένη καθώς οι ψηφοφόροι γνωρίζουν ήδη το αποτέλεσμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :