Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

«Να καεί η Βουλή»!...!

Δεν είναι η πρώτη φορά που ακούγεται αυτό το σύνθημα. Έχει την προϊστορία του και έχει σημαδέψει την πολιτική ζωή του τόπου, η προσπάθεια ακροδεξιών να κάψουν τη Βουλή το 1964, επί Γ. Παπανδρέου(παππού). Έπειτα από την προεκλογική συγκέντρωση του υποψήφιου Δημάρχου Αθηναίων Γ. Πλυτά.
Μια ομάδα περίπου 50 ακροδεξιών με άγριες διαθέσεις, εισέβαλαν στο Κοινοβούλιο. Οι δυνάμεις της Χωροφυλακής που φρουρούσαν το κτίριο, υποχώρησαν άτακτα. Οι εισβολείς επιτέθηκαν σε όποιον έβρισκαν μπροστά τους. Θύμα των βιαιοπραγιών έπεσε τότε και ο Α. Λεφάκης, ο βασικός συνεργάτης του Κ. Μητσοτάκη, του οποίου έσπασαν το χέρι. Σχεδόν όλοι οι εργαζόμενοι της Βουλής που βρέθηκαν μπροστά τους κατάληξαν στο νοσοκομείο.
Αρχηγός των εισβολέων ήταν ο Ρένος Αποστολίδης, ο οποίος τιμήθηκε αργότερα από τη Χούντα για την προσφορά του στην κατασκευή ανασφάλειας και φόβου. Τέθηκε επικεφαλής της υπηρεσίας της Χούντας που επέβλεπε την υποχρεωτική δημοσίευση των διηγημάτων που επέτρεπαν οι χουντικοί να διαβάζονται από τους Έλληνες.Μέχρι πριν λίγα χρόνια ήταν και πάλι τιμητής των πάντων και πρώτο τραπέζι πίστα στα κεντρικά δελτία ειδήσεων, όπου το έπαιζε ιδιόρρυθμος συγγραφέας!...!

Δεν υπάρχουν σχόλια :