Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

Διάλογος με τη Ντόρα

Φίλες και φίλοι,
Στις 6 Μαίου ο Αντώνης Σαμαράς έθεσε την Ντόρα Μπακογιάννη εκτός Νέας Δημοκρατίας με αφορμή την υπερψήφιση από την Ντόρα Μπακογιάννη του νομοσχεδίου για τη στήριξη της ελληνικής οικονομίας από τον μηχανισμό της Ευρωπαικής Ένωσης και του ΔΝΤ. Από την πρώτη στιγμή η ενότητα διαλόγου στο dorabak αλλά και η σελίδα μας στο facebook κατακλίστηκαν από δικά σας σχόλια. H Ντόρα Μπακογιάννη σας ευχαριστεί από καρδιάς για τη γνώμη σας, τη στήριξη και την συμπαράστασή σας.
Σημεία δήλωσης Ντόρας Μπακογιάννη μετά την ανακοίνωση της διαγραφής της από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας:
"Η αγανάκτηση των πολιτών για τις θυσίες που τους επιβάλλονται είναι δικαιολογημένη. Όμως σήμερα, την ώρα που η Ελλάδα χάνεται, δεν μπορώ να αποφασίσω με βάση τον φόβο του πολιτικού κόστους, ή την προσδοκία της άντλησης ψήφων, που κάποιοι νομίζουν ότι θα αποκομίσουν αν η Ελλάδα χάσει και την τελευταία της ευκαιρία και οδηγηθεί στην καταστροφή.
Την ώρα που το δίλημμα είναι χρεοκοπία ή θυσίες, δεν μπορώ να πω στους Έλληνες ότι πατριωτισμός σημαίνει κορώνες, ανευθυνότητα και άρνηση της πραγματικότητας. Η αγανάκτηση των πολιτών για τις θυσίες που τους επιβάλλονται είναι δικαιολογημένη. Όμως σήμερα, την ώρα που ....

..... η Ελλάδα χάνεται, δεν μπορώ να αποφασίσω με βάση τον φόβο του πολιτικού κόστους, ή την προσδοκία της άντλησης ψήφων, που κάποιοι νομίζουν ότι θα αποκομίσουν αν η Ελλάδα χάσει και την τελευταία της ευκαιρία και οδηγηθεί στην καταστροφή.
Τρέφω απεριόριστο σεβασμό για τα εκατομμύρια ψηφοφόρους, που τίμησαν όλα αυτά τα χρόνια τη Νέα Δημοκρατία, για την αγωνιστικότητα, το φιλότιμο και την αίσθηση του πατριωτικού καθήκοντος που τους διακρίνει. Η πλειοψηφία τους, αλλά και η πλειοψηφία των υπολοίπων πολιτών, ανεξαρτήτως κομματικής προέλευσης, μας αντιμετωπίζουν όλους με καχυποψία, αγανάκτηση, ακόμα και οργή για τις ευθύνες μας για όλα όσα έγιναν για να φτάσουμε εδώ. Γι’ αυτό και ελάχιστη υποχρέωσή μας σήμερα είναι να πράττουμε κατά συνείδηση ό,τι θεωρούμε ότι μπορεί να βοηθήσει για να φτάσουμε με όσο γίνεται μικρότερες απώλειες στην Ελλάδα της επόμενης μέρας."
Ολόκληρη η δήλωση της εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :