Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010

Τι ακριβώς πρεσβεύουν στο σκάνδαλο Siemens τα στελέχη της Άνοιξης;

Δεν είναι φανερό εκ πρώτης όψεως αλλά υπάρχει μεγάλη διάσταση απόψεων στις εισηγήσεις που προτείνονται στον πρόεδρο Αντώνη για το σκάνδαλο Siemens.
Tα “εκλεκτά” στελέχη που προέρχονται από το δυναμικό της Πολιτικής Άνοιξης βρίσκονται σε πλήρη αντίθεση με τα εναπομείναντα γνήσια νεοδημοκρατικά στελέχη. Αυτό σημαίνει ότι θα τους καθαρίσουν με την πρώτη ευκαιρία αλλά μέχρι τότε θα υπόκεινται σιωπηλά τις αντιθέσεις τους. Η ΠΟΛΑΝ ως πολιτική σχολή ήταν δομημένη σε ακροδεξιά σχεδόν πρότυπα. Με την έννοια ότι ήταν απόλυτα αρχηγοκεντρικό και δεν επιτρέπονταν διαφωνίες.    Κάθε διαφορετική άποψη θεωρούνταν εχθρική προς το κόμμα και δεν ήταν λίγες οι φορές που καταστέλλονταν με τη λήψη εσωκομματικών μέτρων, άσχετα εάν ήταν ένα μικρό και αποτυχημένο κομματίδιο. Έτσι έμαθαν έτσι αντιμετωπίζουν και τα στελέχη της ΝΔ.
Στις συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν στην Ρηγίλλης για την ευχαριστήρια επιστολή Καραμανλή προς Χριστοφοράκο οι υπερασπιστικές φωνές υπέρ ....
.... Καραμανλή «εξαφανίστηκαν»! Ουδείς τόλμησε να εκφέρει άποψη ανοιχτά υπέρ Καραμανλή μια και ο πρόεδρος Αντώνης δήλωνε απερίφραστα ότι δεν πρόκειται «να καλύψει κανέναν και για κανέναν λόγο». Τόνιζε δε, ότι πρέπει «να βγουν όλα στο φως»! Έπειτα από τέσσερις μέρες οι διαρροές από την πλευρά Καραμανλή ανάγκασαν κάποια καραμανλικά στελέχη να πάρουν θέση και να ζητήσουν διαχείριση της υπόθεσης. Αυτονόητο από μέρους τους. Έκτοτε υφίστανται δύο γραμμές στο στενό περιβάλλον Σαμαρά. Οι σκληροί σαμαρικοί χωρίς υπεκφυγές προτείνουν απεμπλοκή από το σκάνδαλο Siemens και πλήρη εγκατάλειψη όλων των στελεχών της ΝΔ που ενεπλάκησαν, ενώ τα καραμανλικά στελέχη υποστηρίζουν ότι πρέπει να συνεχιστεί η νέο-καραμανλική παράδοση ώστε να μην απομακρυνθεί ο Σαμαράς από την προηγούμενη κεντροδεξιά κυβερνητική θητεία που υποστήριζε ότι το σκάνδαλο Siemens είναι υπόθεση κυρίως ΠΑΣΟΚ.
Δηλαδή η εσωκομματική σύγκρουση μόλις ξεκίνησε μια και ο Σαμαράς έχει δώσει τα χέρια με τον πρωθυπουργό Παπανδρέου και δεν αισθάνεται υποχρεωμένος να υποκύψει στους καραμανλικούς μηχανισμούς(αφού έχει τους δικούς του), στην καραμανλική οικογενειοκρατία (που θεωρεί τη ΝΔ κτήμα της) και στην προστασία της νέο-καραμανλικής υστεροφημίας (που ενδέχεται να βλάψει ανεπανόρθωτα, στη μετασαμαρική εποχή, την σαμαρική υστεροφημία).   

Δεν υπάρχουν σχόλια :