Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010

Η άτυπη συγκυβέρνηση Παπανδρέου-Σαμαρά οδηγεί σε πλήρη αδιαφάνεια και ενισχύει τη διαπλοκή

Η στήριξη που παρέχει ο Σαμαράς στον Παπανδρέου είναι πλέον γεγονός. Η παρέα του Άμχερστ υπακούει σε αμερικάνικα κέντρα αποφάσεων, τα ίδια που οδήγησαν στην εξουσία τον Παπανδρέου και στήριξαν τον Σαμαρά να κερδίσει τις εσωκομματικές εκλογές. Στο εγχώριο πολιτικό τοπίο υπάρχει διαμάχη μεταξύ ευρωπαϊστών και αμερικανοτραφών ηγετίσκων. Στην παρούσα φάση οι αμερικανιστές έχουν επικρατήσει πλήρως και οι φιλοευρωπαϊστές έχουν περάσει στο παρασκήνιο, απειλούμενοι με διαγραφές και πολιτική απομόνωση. Το πραγματικό πάντως παρασκήνιο ελέγχουν τα οικονομικά κέντρα που απειλούν την κεντρική πολιτική σκηνή με τη βοήθεια των μέσων ενημέρωσης και των ελεγχόμενων δημοσιογράφων.
Ίσως σήμερα για πρώτη φορά να υπάρχει πραγματική συνεννόηση και επαφή σε υψηλό δικομματικό επίπεδο. Ο δικομματισμός Παπανδρέου-Σαμαρά εξυπηρετεί απόλυτα τους σχεδιασμούς και των αμερικανικών κέντρων επιρροής αλλά και των εθνικών διαπλεκόμενων κέντρων. Φυσικά και δεν θέλουν οι εκλεκτοί της διαπλοκής να καταπολεμήσουν τη διαφθορά μια και αυτή τους έχει δώσει τις θέσεις εξουσίας που ελέγχουν. Μέσω της διαπλοκής αναπτύσσονται οι νέες μορφές αδιαφάνειας, όπως πάντα ήθελαν τα ισχυρά οικονομικά κέντρα. Η διαφθορά στην Ελλάδα είναι «τέχνη» που αφορά μόνο τα κέντρα εξουσιών. Δεν επιτρέπεται να αφορά καθόλου φτωχομπινέδες και υπάλληλους του δημοσίου.
Είναι φανερό ότι οδεύουμε σε νέο Βατερλό μια και οι πραγματικοί νικητές στην ελληνική πολιτική σκηνή είναι τα γνήσια κέντρα διαφθοράς και διαπλοκής που στην παρούσα φάση επικοινωνούν και με οικονομικά κέντρα από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Αφού ρούφηξαν τα πακέτα, τα ολοκληρωμένα και τις ενισχύσεις προσπαθούν να βρουν διέξοδο σε άλλα μη ευρωπαϊκά κέντρα συμφερόντων και δη αντιευρωπαϊκά. Άρα συνεχίζουμε να βρισκόμαστε ξανά στο σημείο μηδέν και ένα βήμα πριν τον γκρεμό.
...Ορατότης μηδέν!

Δεν υπάρχουν σχόλια :