Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

Γελοιότητες τα περί διαγραφής Μητσοτάκη απο την Νέα Δημοκρατία

Διαβάζω στο πράσινο fimotro ότι ο Σαμαράς έχει σκοπό αυθημερόν να διαγράψει τον επίτιμο πρόεδρο από το κόμμα σε περίπτωση που αυτοβούλως δώσει κατάθεση στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή για την Siemens σχετικά με τις σχέσεις της κυβέρνησής του με την μιζοφόρα εταιρεία την περίοδο 1990-93.
Ερωτώ τι έχει να φοβηθεί ο Μητσοτάκης από την διαγραφή του από την Νέα Δημοκρατία?
Απολύτως τίποτα. Ο Μητσοτάκης έχει ο ίδιος αυτοδιαγραφεί όχι μόνο από την Νέα Δημοκρατία αλλά από ολόκληρη την πολιτική από το 2004, άσχετα με το εάν -παρά την μεγάλη ηλικία του- βρισκόταν σε τόσο καλή σωματική και πνευματική κατάσταση που θα μπορούσε να προσφέρει πολλά στο κόμμα για άλλη μία τουλάχιστον δεκαετία. Είναι βέβαια τυπικά διαγραμμένος, όπως έχω προαναφέρει, από το 1997, τότε που ο... νέος πρόεδρος Κ. Καραμανλής του αφαίρεσε κάθε λόγο στο κόμμα, αλλά από το 2004 έκοψε μόνος του κάθε δεσμό με την πολιτική. Το ότι λέει σποραδικά την γνώμη του υπεράνω κομμάτων σαν πολίτης δεν σημαίνει ότι έχει βάλει σκοπό να εξασκήσει κάποια μορφή εξουσίας.
Το κακό είναι για τον ίδιο τον Σαμαρά ο οποίος επιτρέποντας να διαρρεύσουν τέτοιες φήμες δείχνει αμόκ τρομοκρατίας για την αφεντιά του, μη τυχόν εξαναγκαστεί μετά την κατάθεση του επίτιμου να διαγράψει τον ίδιο τον εαυτό του αντί για τον επίτιμο. Εννοείται ότι θα καταθέσει για τα γεγονότα του 1993, την πτώση της κυβέρνησής του με πρωταγωνιστή τον ίδιο τον Σαμαρά. Αν ο Σαμαράς είναι καθαρός και δεν είχε εκείνη την εποχή καμιά σχέση με βρώμικα συμφέροντα δεν θα είχε να φοβηθεί τίποτα. Οι προσπάθειές του να αποτρέψει με κάθε μέσο τον Μητσοτάκη να καταθέσει στην εξεταστική επιτροπή για εκείνη την περίοδο δείχνουν άλλα.
Αναμένουμε ....
Χωρίς αποδείξεις δεν μπορούμε να γράψουμε τίποτα περισσότερο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :