Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

Φαινόμενα αλαζονείας και τραμπουκισμοί, από σαμαρικά στελέχη, σε ολόκληρη τη χώρα

Σας ενημερώσαμε για τα επεισόδια που προκάλεσε στην Κρήτη η ξαφνική έφοδος σαμαρικών στελεχών στη ΝΟΔΕ Ηρακλείου.  Κάποιοι που πήγαν να επιβάλουν τη θέληση του προέδρου Αντώνη στη μεγαλόνησο με το πρόσχημα του προσυνεδριακού διαλόγου. Οι διορισμένοι τομεάρχες και περιφερειάρχες που επισκέπτονται διάφορες τοπικές έχουν εντολή να δυναμιτίσουν το κλίμα σε ολόκληρη την Ελλάδα. Δεν  αποδέχονται την ύπαρξη στο κόμμα υποστηρικτών της Ντόρας, μια και η πρώην ΥΠΕΞ διαθέτει ισχυρά ερείσματα σε όλες τις περιοχές της χώρας.
Τα επεισόδια στην Κρήτη είναι το αποκορύφωμα μιας σειράς οργανωμένων παρεμβάσεων από τη σαμαρική Ρηγίλλης. Η Κρήτη ακούστηκε λόγω της επεισοδιακής έντασης που προκλήθηκε. Είναι φανερό ότι η νέα ηγεσία αντιμετωπίζει ιδιοκτησιακά το κόμμα και βλέπει καχύποπτα όσους δεν στήριξαν από την πρώτη στιγμή τον πρόεδρο Αντώνη. Η εσωκομματική γραμμή που έχει κυριαρχήσει στη νέα Ρηγίλλης είναι να αντιμετωπίζονται με οποιονδήποτε τρόπο και οποιοδήποτε κόστος, όσοι δεν υποκύπτουν πλήρως στις επιθυμίες των μυστικοσυμβούλων και των διορισμένων στελεχών, προερχόμενων κυρίως από την Πολιτική Άνοιξη! Έτσι η κατάσταση παρεκτρέπεται και φτάνει ακόμα και σε τραμπουκισμούς.
Φαινόμενα αλαζονείας δυστυχώς παρατηρήθηκαν τις τελευταίες μέρες στη Ροδόπη, στα Γιάννενα, τον Έβρο, τη Ρόδο και την Ημαθία.  Οι διορισμένοι σαμαρικοί είχαν εντολές να .....

.... φτάσουν στα άκρα για να περάσει το μήνυμα της ανυποχώρητης σαμαρικής πυγμής.
Η νέα Νέα Δημοκρατία δεν ανέχεται το διάλογο και όσους δεν θεωρούνται ακραιφνώς σαμαρικοί. Γίνεται προσπάθεια να επιβληθεί στο εσωτερικό του κόμματος πλήρης σαμαροποίηση και μετατροπή μιας μεγάλης φιλελεύθερης παράταξης στα πρότυπα της νεκρής πλέον Πολιτικής Άνοιξης.
Η «Νέα Άνοιξη» της Ρηγίλλης οδηγείται σε έναν προσυνεδριακό διάλογο μέσα σε βαρύ κλίμα διώξεων, αποκλεισμών και ενδοκομματικών συγκρούσεων, καθοδηγούμενων από το κέντρο των μυστικοσυμβούλων, που αντιμετωπίζει φοβικά οποιοδήποτε άνοιγμα και τρομάζει στην ιδέα της σύνθεσης των διαφορετικών τάσεων στο κόμμα. Έχουν εμπειρία από το περιχαρακωμένο εργαστήριο της ΠΟΛΑΝ. Τα σφουγγάρια ήταν ρητορικές υπερβολές για τους αδαείς.
Με αυτό τον τρόπο βέβαια δεν επιτυγχάνεται ανασύνταξη και αναδιοργάνωση αλλά μονοδιάστατη σαμαροποίηση και καπέλωμα της παράταξης. Η νέα ηγεσία προσπαθεί να επιβάλλει παντού το μοντέλο της επιτροπής για την προετοιμασία του συνεδρίου. Μια επιτροπή όπου σχεδόν όλοι είναι οι κολλητοί και οι δικοί τους. Οι δοκιμασμένοι σαμαρόφρονες. Δηλαδή επιβάλλεται από πάνω ο διχασμός , ο αποκλεισμός, η δημιουργία «ανεπιθύμητων» και η παγίωση των διαφορετικών «στρατοπέδων». Με μια λεπτομέρεια. Οι «άλλοι» και οι «μειοψηφίες», απλά υποχρεούνται να υπακούνε και να χειροκροτούν τη νέα ηγεσία!

Δεν υπάρχουν σχόλια :