Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

"Επίθεση" σαμαρικών στη ΝΟΔΕ Ηρακλείου

Με άγριες διαθέσεις κατέβηκαν από την Αθήνα στο Ηράκλειο Κρήτης οι απεσταλμένοι του προέδρου Αντώνη.
Ο Δημ. Φραγκούλης (περιφερειάρχης της ΝΔ) και ο Νικ. Μπαρμπαγιάκης (τομεάρχης) συναντήθηκαν προχθές με τους προέδρους των Τοπικών Οργανώσεων του Ηρακλείου στο πλαίσιο των προσυνεδριακών διαδικασιών για την ανασύνταξη του κόμματος και την προετοιμασία του συνεδρίου. Μόνο που οι σαμαρικοί προσπάθησαν να επιβάλλουν τις απόψεις τους στα τοπικά στελέχη, περισσότερα εκ των οποίων, στήριξαν τη Ντόρα Μπακογιάννη στις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές.

Οι απεσταλμένοι από τα κεντρικά είχαν εντολή να πυροδοτήσουν το κλίμα για να δοκιμάσουν τις εσωκομματικές αντιστάσεις της αποκαλούμενης «μειοψηφίας των Χανίων»! Η συνάντηση κατέληξε σε φιάσκο. Μόνο ξύλο που δεν παίχτηκε. Όταν οι προσκείμενοι στη Ντόρα Μπακογιάννη αντιλήφθηκαν το εχθρικό πνεύμα των «Αθηναίων» άρχισε η .....
..... ανταλλαγή σκληρών εκφράσεων που εξελίχθηκε σε σπασμένα τραπέζια και καρέκλες να φεύγουν προς διάφορες κατευθύνσεις. Στο τέλος 15 στελέχη του κόμματος που πρόσκεινται στην κα Μπακογιάννη, αποχώρησαν οργισμένοι, προειδοποιώντας τα δυο στελέχη που ήρθαν από την Αθήνα ότι “είναι ανεπιθύμητοι” στην Κρήτη και να μην ξανάρθουν!

Ήταν η πιο επεισοδιακή συνεδρίαση στην ιστορία της τοπικής οργάνωσης. Οι προσκείμενοι στη Ντόρα Μπακογιάννη κατηγορούν στους «επισκέπτες» ότι επιχειρούν πλήρη έλεγχο του κόμματος και “αντί για το σφουγγάρι που είπε ότι παίρνει ο πρόεδρος, εκείνοι άρπαξαν τα μαχαίρια!!!”
Τα αίματα άναψαν όταν ο προσκείμενος στον Σαμαρά νομαρχιακός σύμβουλος Γιώργος Μπαμιεδάκης υπεραμύνθηκε της προσφοράς του στην εκλογή του Α. Σαμαρά και ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ηρακλείου κ. Γιαννουλάκης, υπεραμύνθηκε με την προσφορά του στο κόμμα. Επενέβησαν οι τοπικοί υποστηρικτές της Ντόρας (Λυρώνης, Νηστικάκης και οι πρόεδροι των Τοπικών) παίρνοντας το μέρος του κ. Γιαννουλάκη αλλά κυρίως καταγγέλλοντας την προσπάθεια της ηγετικής ομάδας Σαμαρά να ελέγξει πλήρως το κόμμα. Το άσχημο κλίμα είχαν προθερμάνει δηλώσεις υποτιμητικές για τη Ντόρα και στελέχη που την στηρίζουν στην Κρήτη. Οι πρόεδροι των τοπικών δήλωσαν στους απεσταλμένους από τα κεντρικά, ότι δεν θα ανεχθούν ένα καπελωμένο συνέδριο αλλά ούτε και προτίθενται να παραδώσουν το κόμμα στον Σαμαρά!!! Τελικά αποχώρησαν οργισμένοι αφήνοντας μόνους τους, τους απεσταλμένους της νέας Ρηγίλλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια :