Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010

Ενας εμίρης «τα δίνει όλα» για το ελληνικό νησί του Πικάσο!

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της «Εspresso», οι κληρονόμοι του διάσημου ζωγράφου, η Παλόμα και ο Κλοντ Πικάσο πουλάνε 200 στρέμματα γης, σε ένα από τα ομορφότερα νησιά του Αιγαίου, τη Μεγαλόνησο -νησί το οποίο ανήκει στο σύμπλεγμα των Πεταλιών- έναντι 20.000.000 ευρώ! Και ο ζάπλουτος Αραβας είναι «έτοιμος για όλα» αφού ενδιαφέρεται να αγοράσει την έκταση με στόχο να δημιουργήσει εκεί μια «νέα Μύκονο», αποκλειστικά για VIP!

Μπορεί η έκτασή της να μην είναι σε θέση να... φιλοξενήσει μεγάλες πόλεις και χωριά, ωστόσο έγινε το αγαπημένο θέρετρο ενός από τους μεγαλύτερους ζωγράφους του περασμένου αιώνα, του Πάμπλο Πικάσο. Σε αυτό το νησί ο Ισπανός καλλιτέχνης πέρασε τα ωραιότερα καλοκαίρια της ζωής του με συντροφιά τους διασημότερους ανθρώπους του κόσμου. Αν και το νησί ανήκει σε πολλούς ιδιοκτήτες, έγινε γνωστό ως το νησί του Πικάσο προς τιμήν του κορυφαίου καλλιτέχνη.

Η μοναδικής ομορφιάς συστάδα των Πεταλιών βρίσκεται στον .....

..... Ευβοϊκό, ανοιχτά του Μαρμαρίου. Στα χρόνια της Τουρκοκρατίας ήταν ιδιοκτησία ενός Τούρκου πασά που έστελνε εκεί το χαρέμι του για διακοπές. Τα ιδιόκτητα αυτά νησάκια έγιναν μετά την ένταξη της Εύβοιας στο νέο ελληνικό κράτος ιδιοκτησία του Ιωάννη Παπαρηγόπουλου και ακολούθως, μετά το 1871, της ελληνικής βασιλικής οικογένειας (θερινά ανάκτορα).

Στη συνέχεια πέρασαν στα χέρια του εφοπλιστή Μαρή Εμπειρίκου. Αργότερα, εκεί απέκτησε μερίδιο γης η οικογένεια Καρνέζη και ο Πάμπλο Πικάσο που αγόρασε 200 στρέμματα γης από την οικογένεια Εμπειρίκου. Μάλιστα, στη Μεγαλόνησο ή Ρόσα, όπως αλλιώς είναι γνωστό το νησί, λέγεται πως είχε φυτέψει μια ρίζα ελιάς ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, η οποία στέκει ακόμη αγέρωχη.

Δεν υπάρχουν σχόλια :