Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2010

Γερμανικά ΜΜΕ: Αγγλοαμερικανική σκευωρία εναντίον της Ελλάδας και …εφόσον ο Χριστοφοράκος δεν θα καταθέσει, η εξεταστική δεν έχει νόημα…

Η γερμανική δικαιοσύνη δεν μπορεί να αξιοποιήσει παράνομο αποδεικτικό υλικό.Αγγλοαμερικανική σκευωρία;
Πολλοί οικονομολόγοι θεωρούν ανεξήγητη την νέα εκτίναξη του spread για τα ελληνικά ομόλογα και το νέο κύμα κινδυνολογίας για την συνοχή της ευρωζώνης.
Χαρακτηριστικό είναι σήμερα το σχόλιο του επικεφαλής οικονομολόγου της σοβαρής οικονομικής εφημερίδας Handelsblatt, Ντιρκ Χίνριχ Χάιλμαν, ο οποίος διακρίνει πίσω από όλα αυτά Αγγλοαμερικανούς επενδυτές, «οι οποίοι με τη σχετική στοχευμένη φημολογία, πυροδοτούν κύμα κερδοσκοπίας σε βάρος της Ελλάδας και της συνοχής της ευρωζώνης». Σίγουρα θα ακολουθήσουν και άλλες «αποκαλύψεις», προβλέπει ο Γερμανός οικονομικός αναλυτής.
Ο Ντιρκ Χίνριχ Χάιλμαν υπενθυμίζει την επιτυχή διάθεση των ομολόγων την περασμένη Δευτέρα και την ανάσα που πήρε η ευρωζώνη. «Αυτό», επισημαίνει, «δεν άρεσε στους κερδοσκόπους που τζογάρουν εδώ και βδομάδες με τα ελληνικά ομόλογα». Έτσι την Τετάρτη βγήκαν οι Financial Times με αποκλειστικό πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ που ήθελε την ...
Ελλάδα «να προσπαθεί να πουλήσει ομόλογα στην Κίνα μέσω της Goldman Sachs». H πηγή της πληροφορίας δεν διευκρινιζόταν, αναφέρει ο κ. Χάιλμαν και προσθέτει: «Ακολούθησαν δηλώσεις απουσίας ενδιαφέροντος από διάφορους Κινέζους. Οι Έλληνες διέψευσαν και ακολούθησε το κύμα πανικού στην αγορά χρεογράφων». Το μήνυμα ήταν «ούτε οι Κινέζοι δεν αγοράζουν ελληνικά ομόλογα, ας τα ξεφορτωθούμε», τονίζει ο Γερμανός οικονομολόγος.
«Γεμάτος μυστικά» ο Μ.Χριστοφοράκος
Η γερμανική δικαιοσύνη δεν μπορεί να αξιοποιήσει παράνομο αποδεικτικό υλικό.

Τέλος η εφημερίδα Süddeutsche Zeitung του Μονάχου κάνει εκτενή αναφορά στη σύσταση εξεταστικής επιτροπής από τη Βουλή των Ελλήνων για την υπόθεση «Ζίμενς» και μάλιστα με την υπογραφή του Klaus Ott, του δημοσιογράφου που είχε ξεσκεπάσει το σκάνδαλο Ζίμενς σε όλη την Ευρώπη.

«Ένα CD γεμάτο μυστικά», είναι ο τίτλος του άρθρου, το οποίο συνοδεύεται από φωτογραφία του Μιχάλη Χριστοφοράκου. Ο δημοσιογράφος τονίζει τα εξής: «Στην Ελλάδα η διαφθορά και η ευνοιοκρατία κυριαρχούν. Η υπόθεση Ζίμενς θα μπορούσε να ‘στριμώξει’ τα μεγάλα κόμματα και να οξύνει την πολιτική κρίση. Για να γίνει αυτό όμως, θα έπρεπε να καταθέσει στο Κοινοβούλιο ο πρώην επικεφαλής της Ζίμενς, δηλαδή ο Χριστοφοράκος». Όμως ο Χριστοφοράκος προτιμά να λογοδοτήσει στη γερμανική δικαιοσύνη, η οποία δεν έχει καταφέρει να διαλευκάνει την ενδεχόμενη ανάμειξη πρώην υπουργών ή άλλων πολιτικών στην Ελλάδα, υποστηρίζει ο Κλάους Οττ και επισημαίνει:
« Όλα δείχνουν ότι το αποδεικτικό υλικό βρίσκεται σε ένα CD που έχει κατατεθεί στην εισαγγελία του Μονάχου, αλλά κρατείται ως επτασφράγιστο μυστικό.

Στο CD έχουν καταγραφεί συζητήσεις του Χριστοφοράκου με τους δικηγόρους για το σκάνδαλο Ζίμενς, αλλά το πρόβλημα είναι ότι η καταγραφή έγινε μυστικά και προφανώς παράνομα», γι αυτό η γερμανική δικαιοσύνη δεν μπορεί να αξιοποιήσει το αποδεικτικό υλικό, σημειώνει ο Γερμανός δημοσιογράφος.

http://www.dw-world.de/dw/article/0,,5187195,00.html
realpolitics.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :