Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2010

Το βίντεο από την "παρέμβαση εθνικιστών" στους Αμπελοκήπους

Από tvxs.gr

Την εισβολή τους στο Πολιτιστικό Κέντρο της περιοχής των Αμπελοκήπων κινηματογράφησαν και ανέβασαν στο Internet οι εθνικιστές που διέκοψαν την προετοιμασία της αντιρατσιστικής εκδήλωσης που είχε οργανώσει εκεί η Κίνηση Απελάστε τον Ρατσισμό. Οι εισβολείς αυτοαποκαλούνται "αυτόνομοι εθνικιστές" και στην ιστοσελίδα που αναρτήθηκε το βίντεο κάνουν λόγο για πράξη εκδήλωσης διαμαρτυρίας για το "αισχρό νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τους μετανάστες".

Το περιστατικό σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής 10 Ιανουαρίου, σε χώρο πολιτιστικών εκδηλώσεων των Αμπελοκήπων. Τριάντα ακροδεξιοί εισέβαλαν στο χώρο πριν αρχίσει η εκδήλωση και, αφού προπηλάκισαν τους παρευρισκόμενους και έγραψαν συνθήματα στους τοίχους, αποχώρησαν συντεταγμένα, ενώ παράλληλα ένας από αυτούς κινηματογραφούσε τη σκηνή.

Η εκδήλωση τελικά πραγματοποιήθηκε κανονικά παρά τον πρώτο αιφνιδιασμό των παρευρισκομένων, ενώ, όπως τονίζει σε σχετική ανακοίνωσή της η Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό, το περιστατικό αυτό... πεισμώνει ακόμα περισσότερο τους αντιρατσιστές που ετοιμάζουν νέες δυναμικές δράσεις ενημέρωσης των πολιτών για τις δυνατότητες ειρηνικής συνύπαρξης με τους μετανάστες. "Πρόκειται για άλλη μια επίθεση φασιστοσυμμοριτών, που έρχεται να προστεθεί στον κατάλογο επιθέσεων του τελευταίου χρόνου (Νέος Κόσμος, Άγιος Παντελεήμονας κτλ)" αναφέρεται στην ανακοίνωση. Την ίδια στιγμή, γίνεται λόγος για επιδεικτική απουσία της Αστυνομίας την ώρα της εισβολής, η οποία από το πρωί είχε κάνει την εμφάνισή της στο χώρο, ενημερώνοντας τους διοργανωτές ότι βρίσκεται εκεί για την προστασία τους...

*Το βίντεο παρουσιάζεται αυτούσιο, με την εισαγωγή που "επιμελήθηκαν" οι ίδιοι οι "αυτόνομοι εθνικιστές".


Δεν υπάρχουν σχόλια :