Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2010

Μια και μιλάμε για Βερναδάκη, ας δούμε πως τον αξιοποίησαν οι στρατηγοί της Ρηγίλλης !...!

Η πιο χαρακτηριστική περίπτωση για τα κριτήρια αξιοποίησης στελεχών
Μιλώντας για τον κο. Γιώργο Βερναδάκη, να σας αναφέρουμε ότι ενάντια στις εκτιμήσεις, ο κος. Αντώνης Σαμαράς δεν τον αξιοποίησε σε καμία απολύτως θέση στο κόμμα. Και το λέμε με βεβαιότητα αυτό, καθώς η υπόθεση ορισμού νέων γραμματέων, έκλεισε οριστικά.

Υπήρχε η εκδοχή, ο κος. Βερναδάκης να οριστεί αναπληρωτής Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού, λόγω της γενικότερης πολιτικής και κομματικής του εμπειρίας, αλλά φυσικά, λόγω και του γεγονότος ότι έχει διατελέσει διευθυντής στον συγκεκριμένο τομέα την περίοδο 1999-2000 και τον γνωρίζει καλά. Ποιος πιστεύετε πως ορίστηκε τελικά αναπληρωτής αντί του κου. Βερναδάκη που έβγαλε τον κο. Κώστα Καραμανλή, την κυβέρνηση και τη Νέα Δημοκρατία ασπροπρόσωπους για μία ολόκληρη πενταετία και ήταν από τους πλέον επιτυχημένους διοικητές; Μα, ο τέως Γραμματέας Ενημέρωσης της κυβέρνησης, κος. Πάνος Λειβαδάς. Ο άνθρωπος, που μαζί με τα υπόλοιπα στελέχη του «πρωινού καφέ» του Μαξίμου, ήταν οι ....
υπεύθυνοι ώστε να μην περνά σωστά, ούτε η εικόνα της κυβέρνησης και ειδικά του πρωθυπουργού προς στην κοινωνία, αλλά ούτε και η εικόνα της κοινωνίας προς την κυβέρνηση και ειδικά προς τον πρωθυπουργό.

Μία άλλη εκδοχή ήταν να οριστεί ο κος. Βερναδάκης, γραμματέας Συνδικαλισμού, καθώς υπηρετεί το χώρο με συνέπεια και επιτυχία για μία ολόκληρη ζωή, ενώ πάντοτε αποτελούσε εντός της ΓΣΕΕ το «αγκάθι» για τους διάφορους Πολυζωγόπουλους του ΠαΣοΚ. Αλλά όχι, ούτε γραμματέας Συνδικαλισμού ορίστηκε, καθώς αυτή η θέση έπρεπε να δοθεί στον κο. Γιάννη Μανώλη, ο οποίος, πρωί, μεσημέρι, βράδυ, έψηνε το ψάρι στα χείλη του κου. Καραμανλή, με τις διάφορες φασαριόζικες, άνευ περιεχομένου τις περισσότερες φορές, «εκρήξεις» του μπρος στις κάμερες και στα μικρόφωνα των καναλιών και τις απειλές του «μένω-φεύγω» από την Κοινοβουλευτική Ομάδα..

Θα μπορούσε να τοποθετηθεί και σε άλλα πόστα ο κος. Βερναδάκης, για τα οποία θα ήταν ο πλέον κατάλληλος. Από γραμματέας Κοινωνικής Συνοχής, έως γραμματέας της νεοσυσταθείσας γραμματείας Σχέσεων Κόμματος και Κοινωνίας, ή ακόμη και διευθυντής του Διαγραμματειακού Συμβουλίου της ΝΔ. Αλλά και εκεί, τοποθετήθηκαν άλλα πρόσωπα. Στην Κοινωνική Συνοχή η κα. Κόλλια εκ Σερρών, που ανέδειξαν την υποψηφιότητα του κου. Σαμαρά στα ύψη. Στις Σχέσεις Κόμματος Κοινωνίας, ο κος. Διονύσης Καραχάλιος, κομματικό στέλεχος η τελευταία παρουσία του οποίου εντοπίζεται πολύ μακριά στο παρελθόν της ΝΔ και με απόψεις που εντοπίζονται πολύ μακριά από το χώρο του Πολιτικού Κέντρου. Στο Διαγραμματειακό, ο κος. Διαμαντής Βαχτσιαβάνος τον οποίο είχε από το 2006 ορίσει γραμματέα Οργανωτικού, ο κος. Λευτέρης Ζαγορίτης. Φανταστείτε! Ο άνθρωπος, επί των ημερών του οποίου στην αρμόδια γραμματεία, διαλύθηκε στην κυριολεξία η οργάνωση του κόμματος στο Λεκανοπέδιο και στην Περιφέρεια, αναλαμβάνει τώρα, να συντονίσει όλες τις γραμματείες του κόμματος!

Το εκπληκτικό είναι, ότι για την επικράτηση του κου. Σαμαρά, ο κος. Βερναδάκης αφιέρωσε όλη του την ενέργεια και γενικότερα, τον καλύτερο εαυτό του, τόσο στην Περιφέρεια της Β’ Αθηνών όπου πολιτεύεται, όσο και στο Δήμο Παλαιού Φαλήρου όπου κατοικεί και ο οποίος, εθεωρείτο σκληρά «μητσοτακικός» λόγω της δημαρχίας του κου. Διονύση Χατζηδάκη.
Εις μάτην, όμως, η προσπάθεια.
Και ο κος. Βερναδάκης, όπως και άλλα πολλά στελέχη, γνώρισαν μονομιάς το αδιόρατο, αλλά κυρίαρχο, στην προσωπικότητά του κου. Σαμαρά, στοιχείο της αγνωμοσύνης και της υπεροψίας. Βλέπετε, ο τέως διοικητής του ΟΑΕΔ, ούτε golden boy της κυβέρνησης Καραμανλή υπήρξε, ούτε απόφοιτος της … «στοάς» του Κολλεγίου Αθηνών, ούτε πολυκαβγατζής και τηλεπαλιάτσος, ούτε ... «χίτης και ταγματασφαλίτης». Επομένως, σφουγγάρι και σε αυτόν!!!

Κρίμα για το στέλεχος, κρίμα και για το κόμμα!!!
poleatics.blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια :