Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2010

Μαντέψτε τι κάνω τα βράδια!


Τελικά έχουν σχέδιο οι Σάμηδες. Από κει που περιμέναμε ότι τα σχέδια ήταν πατέντα του Γιωργάκη μας προέκυψαν οι νεοδεξιοί στρατηγοί της Ρηγίλλης. Έχουν μεγάλο καημό οι άνθρωποι. Όλο και περισσότεροι συστήνουν «αποκεφαλισμό» της Ντόρας ... τώρα! Έτσι θεωρούν ότι θα δυναμώσει το ηγετικό προφίλ του Αντώνη ως προέδρου.
Θα έχουν προηγηθεί δυό τρεις «βρώμικες» δημοσκοπήσεις, μερικές συνεντεύξεις (π.χ. Joker Κοκκινούλης να κάνει λόγο και πάλι για μοναστήρια) και θα επιτευχθεί η «ενότητα» με μια κίνηση. Όσο καθυστερεί η σύγκρουση τόσο θα δυσκολεύει η εξεύρεση του κατάλληλου timing και θα δίνεται στη Ντόρα χρονικό περιθώριο εσωτερικής αναδιοργάνωσης. Τη στιγμή μάλιστα που έχουν ένα δύσκολο συνέδριο μπροστά τους, φαντάζει ως επιτακτική ανάγκη ο «αποκεφαλισμός».
Υπάρχουν και οι πιο «συγκρατημένοι» που συστήνουν ψυχραιμία. Βλέπουν την Siemens ως σταυροδρόμι ανατροπών. Περιμένουν στη γωνία τη Ντόρα με "στοιχεία" που δηλώνουν ότι έχουν μαζέψει(Κώστας Μαρκόπουλος) γιατί προέχει η προστασία της προηγούμενης κυβέρνησης και του πρώην πρωθυπουργού.
Ενδέχεται, το Πασόκ, να εγείρει  θέμα νεοδημοκρατικών ταμείων και Βαρθολομαίου. Οπότε στο πνεύμα των ανταλλαγών μεταξύ Πασόκ-ΝΔ θα χρειαστεί τότε να «δώσουν» τη Ντόρα και να εξασφαλίσουν σιωπή για την εμπλοκή Καραμανλή στο τεράστιο σκάνδαλο των μαύρων κομματικών ταμείων της Siemens.

Δεν υπάρχουν σχόλια :