Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2010

Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής με τον ΓΓ ΑΚΕΛ κ. Α. Κυπριανού

Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Φίλιππος Πετσάλνικος είχε συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ κ. Α. Κυπριανού, παρουσία του Κύπριου Πρέσβη στην Αθήνα κ. Ι. Ιωσήφ και του μέλους του ΑΚΕΛ κ. Γ. Κολοκασίδη.

Στη συνάντηση, η οποία διεξήχθη σε εγκάρδιο κλίμα, ο Πρόεδρος της Βουλής τόνισε τη στήριξη όλων των κομμάτων του Ελληνικού Κοινοβουλίου στη διαδικασία διαλόγου μεταξύ της ελληνοκυπριακής και τουρκοκυπριακής πλευράς για την εξεύρεση δίκαιης και βιώσιμης λύσης που θα στηρίζεται στις αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών, στις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες και στην εφαρμογή του ευρωπαϊκού κεκτημένου.

Ο κ. Κυπριανού συνεχάρη τον κ. Πρόεδρο για την ανάληψη των καθηκόντων του και εξήρε τον σημαντικό ρόλο της ... Ελλάδας και του Ελληνικού Κοινοβουλίου στην στήριξη των κυπριακών θέσεων για εξεύρεση δίκαιης και λειτουργικής λύσης.

Ο κ. Κυπριανού επισήμανε την τουρκική αδιαλλαξία και κατέδειξε την ευθύνη της Τουρκίας στην έλλειψη προόδου στο Κυπριακό.

Ο κ. Πετσάλνικος υπογράμμισε ότι η λύση του Κυπριακού θα είναι σε όφελος και της ίδιας της Τουρκίας και ευχήθηκε όπως η κινητικότητα γύρω από το Κυπριακό να επιφέρει και τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :