Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2010

Με ισχυρές στρατιωτικές δυνάμεις και 6 παραβιάσεις, ξεκίνησε η Τουρκική άσκηση στο νότιο Αιγαίο !

Το σενάριο "πολέμου" περιλαμβάνει και Ελληνικά χωρικά ύδατα !

Μεγάλες τουρκικές αεροναυτικές δυνάμεις ενεπλάκησαν σήμερα στην ΤΑSMO (τακτική άσκηση με χρήση πυρών) στο νότιο Αιγαίο. Χαρακτηριστικό είναι ότι σήμερα μπήκαν στο Αιγαίο 25 αεροσκάφη σε έξι σχηματισμούς και 4 ελικόπτερα ναυτικής συνεργασίας.

Τρεις μεγάλες τακτικές ασκήσεις (ΤASMO) με χρήση πυρών ξεκίνησαν να...
...διεξάγονται σήμερα στα Δωδεκάνησα και θα συνεχιστούν την Πέμπτη 14/01 στην ίδια περιοχή και στο βόρειο Αιγαίο.

Επιπλέον στην ευρύτερη περιοχή συνασκούντο περί τα 12 σκάφη του τουρκικού Ναυτικού και τουλάχιστον δύο τουρκικά υποβρύχια εντοπίστηκαν από τα ... συστήματα υποθαλάσσιας κίνησης του Π.Ν.
Η Τουρκία στις 4 και 5 Ιανουαρίου δέσμευσε την θαλάσσια περιοχή Καρπάθου-Ρόδου-Τήλου-Νίσυρου για την πρώτη ΤΑSMO, όπου διεξήχθη η σημερινή άσκηση.

Η δεύτερη δέσμευση αφορά σχεδόν την ίδια περιοχή επίσης για ΤASMO στις 14-15/01, στην οποία δεσμεύονται και περιοχές του βόρειου Αιγαίου.

Η περιοχή Καρπάθου-Ρόδου-Τήλου-Νισύρου, είχε δεσμευθεί και προ τριμήνου για πρώτη φορά, αλλά εκείνη την ημέρα είχε κακοκαιρία και η άσκηση ματαιώθηκε. Σήμερα έγινε κανονικά και η δραστηριότητα ήταν ιδιαίτερα έντονη γύρω από την Τήλο.

Σήμερα 12-01-2010 είχαμε έξι παραβιάσεις του ΕΕΧ δέκα παραβάσεις του FIR.


_________ΠΡΟΣΕΞΤΕ__________


Τα τουρκικά αεροσκάφη κινήθηκαν βάσει του σεναρίου των ασκήσεων που είχαν και τα ελληνικά χωρικά ύδατα κατά την πάγια τακτική που εφαρμόζεται το τελευταίο χρονικό διάστημα και περιορίστηκαν σε αναγνωρίσεις.

Το σημαντικό διήμερο για το νότιο Αιγαίο θα είναι την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Η ανησυχία κυρίως για το αν η τουρκική πλευρά προχωρήσει σε υπερπτήσεις και αν θα προσθέσει νέα νησιά στον κατάλογο των υπερπτήσεων...


Εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως την Πέμπτη κυκλοφορεί η νέα ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ με ένα σενάριο-μελέτη για την πιθανή καταστροφή του ελληνικού πλέγματος άμυνας στο Αιγαίο εντός τριών ωρών μετά από αιφνιδιαστική επιχείρηση των τουρκικών ειδικών δυνάμεων σε αφύλακτο από στρατιωτικές δυνάμεις, "νησί-κλειδί" του Αρχιπελάγους.


tiresias-press

Δεν υπάρχουν σχόλια :