Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

Ούτε τις δαπάνες των υπουργείων τους δεν προτίθενται να περικόψουν οι υπουργοί!

Σαφή εντολή προς τα υπουργεία να ξεκινήσουν από μηδενική βάση την καταγραφή των δαπανών τους και να περικόψουν όσες πιο πολλές μπορούν, έδωσε χθες η ...


ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, κατ’ εντολήν του πρωθυπουργού, προειδοποιώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα προχωρήσει μόνο του στις περικοπές που απαιτούνται, ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι του προγράμματος. 
Η ανάγκη κατάρτισης πακέτου μέτρων ύψους 11,6 δισ. ευρώ για τη διετία 2013 - 2014, που θα παρουσιαστούν στην τρόικα στις 24 Ιουλίου, έχει ενεργοποιήσει το Μέγαρο Μαξίμου και το οικονομικό επιτελείο. 
Αρκετοί υπουργοί επιδεικνύουν απροθυμία περικοπής των δαπανών, εξ ου και η εντολή εν είδει προειδοποίησης, που απηύθυνε χθες σε 37 διευθυντές υπουργείων ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. 
Επιπλέον, για τον ίδιο λόγο θα ξεκινήσει από τη Δευτέρα κατ’ ιδίαν επαφές με τους συναδέλφους του ο υπουργός Γιάννης Στουρνάρας.

1 σχόλιο :

niki είπε...

Λογικό δεν είναι; Το χαράτσι της ΔΕΗ θα το κόψουν; όταν έιναι να χάσουμε εμείς λευτά τότε Οκ. Μόνο αυτοί να μην βγούν χαμένοι.