Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Προκαταρκτική εξέταση για τα αντάρτικα του Ιφικράτη #syriza

Η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών Ελένη Ράικου διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου, αλλά και την ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας, για ...


διαδικτυακή εκπομπή του Ιφικράτη Αμυρά, ο οποίος φέρεται να έκανε κάλεσμα στους πολίτες σε ένοπλο αγώνα.

Σύμφωνα με τα καταγγελόμενα στην επίμαχη εκπομπή ο παρουσιαστής Ιφικράτης Αμυράς, που κατά δήλωσή του ανήκει στην επαναστατική αριστερά και αυτοπροσδιορίζεται ως ανένταχτος, φέρεται να προέτρεπε τους πολίτες να αντισταθούν σε όσα συμβαίνουν στη χώρα, με ένοπλη δράση.

Η κ. Ράικου έδωσε εντολή στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Γιάννη Δραγάτση, να διερευνήσει την υπόθεση και να εξακριβώσει εάν προκύπτει η διάπραξη του αδικήματος της πρόκλησης σε τέλεση κακουργηματικών πράξεων, όπως αυτών της ληστείας, της ανθρωποκτονίας και της απαγωγής.

Στο πλαίσιο της έρευνας κλήθηκε να καταθέσει, αύριο στις 11 το πρωί, πρώτος μάρτυρας ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης.

1 σχόλιο :

Ανώνυμος είπε...

Σοκ στην κοινή γνώμη και φωτιά στο πολιτικό σκηνικό έχουν προκαλέσει οι εμπρηστικές τοποθετήσεις του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ Ιφικράτη Αμυρά οι οποίες απειλούν να καταρρίψουν πλήρως την προεκλογική στρατηγική της Κουμουνδουρου.

Εως αυτή την ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ εμμένει σε ήπιες ανακοινώσεις – απαντήσεις στις καταγγελίες της ΝΔ και στο γεγονός ότι ο κ. Ιφικράτης Αμυράς υπήρξε μόνο για λίγες ώρες υποψήφιος βουλευτής με το κόμμα. Το γεγονός όμως ότι εξακολουθεί να κρατά στους κόλπους του το συγκεκριμένο στέλεχος δημιουργεί πολλά ερωτηματικά. Να σημειωθεί ότι ο κ. Αμυράς είναι στέλεχος του ΔΗΚΚΙ, το οποίο με την σειρά του αποτελεί μια από τις συνιστώσες της Κουμουνδούρου.

Ο μόνος που φαίνεται να αντιλαμβάνεται την επικινδυνότητα των σοκαριστικών δηλώσεων αλλά και το πολιτικό κόστος που αυτές επιφέρουν στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ο κ. Δημήτρης Παπαδημούλης ο οποίος με ξεκάθαρες τοποθετήσεις καταδικάζει ευθέως την ουσία των δηλώσεων του Ιφικράτη Αμυρά.

Ο ίδιος ο κ. Ιφικράτης Αμυράς, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στην τηλεόραση του Σκάι, τόνισε ότι δεν είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αυτοπροτάθηκε στην εκλογική επιτροπή, η οποία απέρριψε την πρότασή του. Επισήμανε ότι από τα εφηβικά του χρόνια ανήκε στην επαναστατική αριστερά και από κει και πέρα παρέμεινα ανένταχτος. Αυτοχαρακτηρίστηκε δε, ως πολιτικό πρόσωπο: «Δεν δήλωσα ποτέ περιθωριακός και ούτε έχω κρυφτεί».

Ο κ. Ιφικράτης Αμυράς υποστήριξε ότι με το Μνημόνιο καταργήθηκε η δημοκρατία και υπάρχει πλέον «μνημονιακή χούντα» με άνευ όρων και αμετάκλητη παράδοση της εθνικής κυριαρχίας.

Κατηγόρησε τα ΜΑΤ και την αστυνομία ότι απρόκλητα χτυπούν διαδηλωτές και πρόσθεσε ότι αυτή η κατάσταση της «ευρωπαϊκής στρατοφυλακής» πρέπει να ανατραπεί και, αν γίνεται με εκλογές, ακόμα καλύτερα.

Επίσης, ο Ιφικράτης Αμυράς μίλησε για εισβολή, πολιτική είναι οικονομική, και ανέφερε ότι τα περί τεθωρακισμένων στους δρόμους τα είπαν πρώτα οι κκ. Πάγκαλος και Χρυσοχοΐδης, που τρομοκρατούσαν τον ελληνικό λαό.

Επίσης, δήλωσε αντίθετος στις πρακτικές ένοπλου αγώνα της 17Ν, αλλά υπογράμμισε ότι ο λαός δικαιούται να αντισταθεί και να μην υποστεί μία γενοκτονία.

Εν τω μεταξύ, σε απάντηση που ανάρτησε στο προσωπικό του blog αργά το βράδυ της Κυριακής, ο Ιφικράτης Αρμυράς εμφανίζεται αμετανόητος χωρίζοντας την ελληνική κοινωνία σε «μπολσεβίκους του ΣΥΡΙΖΑ» και «νοικοκυραίους του 4ου Ράιχ». Μιλά για ανάγκη «εθνικοαπελευθερωτικού αγώνος» και πως πλησιάζει στην Ελλάδα «επαναστατική δίνη» ανάλογη με αυτή που εκδηλώθηκε πρόσφατα στον αραβικό κόσμο.

Παράλληλα ο Ιφικράτης Αμυράς, με το νέο μισαλλόδοξο κείμενο επιχειρεί και να διασκεδάσει τις σοκαριστικές εντυπώσεις που δημιούργησε το αρχικό βίντεο – με το οποίο καλούσε τους πολίτες να πάρουν μαχαίρια, τσεκούρια, πιστόλια και μολότοφ για να «χτυπήσουν» τους κατακτητές – λέγοντας πως δεν εννοούσε να στραφούν οι αριστεροί ενάντια στους δεξιούς(!) αλλά εναντίον του ξένου κατακτητή και διερωτάται «Γιατί αρνείται να πράξει αυτό που έκαναν πάρα πολλοί δεξιοί κατά την διάρκεια της γερμανικής κατοχής στην Ελλάδα, 1941-1944;»!

Πέραν αυτών όμως, σύμφωνα με το βιογραφικό και τις προσωπικές απόψεις – έτσι όπως ο ίδιος τις καταγράφει – ο κ. Αμύρας μεταξύ άλλων είναι υπερ του της θανατικής καταδίκης όσων υπέγραψαν τα μνημόνια!

Είναι δε χαρακτηριστικό, ότι η ανοιχτή επιστολή του κ. Αμυρά προς τους ψηφοφόρους της Α’ Αθήνας – όταν αυτός συμμετείχε με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 6ης Μαίου 2012 – κατέληγε ως εξής: «Να μην περάσουν ατουφέκιστοι οι εχθροί της Ελλάδος. Καλό βόλι…».