Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

« Μπράβο στα παιδιά γιατί πάλεψαν»

Ο Φερνάντο Σάντος έδειξε ικανοποιημένος από την παρουσία της ελληνικής εθνικής ομάδας στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και φάνηκε να εκτιμά την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών του.
Ο πορτογάλος προπονητής είπε: ...


«Στην ανάπαυλα είπαμε πως θα πρέπει να διορθώσουμε κάποιες λεπτομέρειες,κυρίως επιθετικά. Θέλαμε να έχουμε πιο πολλές πρωτοβουλίες και να μην χάσουμε την αυτοσυγκέντρωσή μας. Εάν βάζαμε ένα γκολ τότε θα άλλαζε το παιχνίδι. Θα γινόταν ...θάλασσα.
Μπήκαμε καλά στο ματς, αλλά μετά το δεύτερο γκολ που δεχθήκαμε, δεν καταφέραμε να επιστρέψουμε ξανά στον αγώνα. Μας κόπηκαν τα πόδια.Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές μου. Δεν τα καταφέραμε, αλλά το παλέψαμε».

Συμπλήρωσε επίσης ο Σάντος: «Κρατάμε τα ψυχικά αποθέματα των ποδοσφαιριστών μας. Κρατάμε τη διάθεση και το πάθος που έδειξαν.Θέλαμε να βγάλουμε κάποια πράγματα και να διορθώσουμε ορισμένα άλλα. Τώρα θα πρέπει να είμαστε καλύτεροι στα προκριματικά του παγκοσμίου κυπέλλου. 
Ο Νίνης αγωνίστηκε για να έχουμε παραπάνω ώρα τη μπάλα στην κατοχή μας και να υπάρχει κυκλοφορία. Δεν έγινε τόσο καλά αυτό, αλλά προσπαθήσαμε. Οσον αφορά στον Καραγκούνη , μας έλειψε, γιατί κουβαλάει μπάλα και μας βοηθάει πολύ».

Ο ΜΑΝΙΑΤΗΣ
Ο Γιάννης Μανιάτης υποστήριξε: « Δυστυχώς δεχθήκαμε νωρίς το δεύτερο γκολ και ενώ είχαμε ισοφαρίσει πέντε λεπτά νωρίτερα. Μετά μας πήρε από κάτω -έτσι είναι η ζωή δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι.Είμαστε πολύ περήφανοι που φτάσαμε μέχρι εδώ και ελπίζω να συνεχίσουμε να έχουμε στο μέλλον τις ίδιες επιτυχίες γιατί το αξίζουμε».

Ο ΣΑΜΑΡΑΣ
Η άποψη του Γιώργου Σαμαρά ήταν η ακόλουθη: «Κοιτάξαμε τη Γερμανία στα μάτια μέχρι το 1-1.Πιστέψαμε ότι μπορούσαμε να πάρουμε την πρόκριση. Αλλά η Γερμανία είναι πολύ καλή ομάδα και για μένα το φαβορί της διοργάνωσης. Δώσαμε πάνω από το 100 % των δυνατοτήτων μας.Το ταλέντο υπάρχει στην εθνική και έχουμε εμπειρίες. Από το 2004 και μετά κρατάμε την εθνική σε πολύ υψηλά επίπεδα και θα ξαναπάμε σε μεγάλες διοργανώσεις».

Ο ΣΑΛΠΙΓΓΙΔΗΣ
Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης τόνισε: «Ηταν ένα ωραίο ταξίδι και είχε συγκινήσεις, στενοχώριες, απ' όλα. Κρατάω τα όμορφα πράγματα και φεύγουμε από την Πολωνία με ψηλά το κεφάλι. Είχαμε ένα κακό πρώτο ημίχρονο. Μετά την ισοφάριση πιστέψαμε στη νίκη, αλλά δυστυχώς δεν τα καταφέραμε.Μας έλλειψε λίγο η εμπειρία και το πληρώσαμε γιατί απέναντί μας είχαμε μια ποιοτική ομάδα. Οταν μετά το 2-1 ανοιχτήκαμε δεχθήκαμε και άλλα γκολ. Νιώθω υπερήφανος σαν Ελληνας. Θέλαμε να δώσουμε χαρά στον κόσμο, ευχαριστούμε για τη στήριξη».

Ο ΛΑΜ
Η αρχηγός των Γερμανών, Φιλίπ Λαμ, είπε: «Δυσκολέψαμε τη ζωή μας γιατί είχαμε πολλές ευκαιρίες. Οταν προηγηθήκαμε «καθίσαμε» και αυτό πρέπει να το αποφύγουμε στο μέλλον, αν δεν θέλουμε να αποκλειστούμε στα ημιτελικά».

Να τονιστεί ότι στα αποδυτήρια και μέσα σε κλίμα συγκίνησης, οι Λυμπερόπουλος -Χαλκιάς ανακοίνωσαν την αποχώρησή τους από την εθνική ομάδα.

TA NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια :