Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Ο ΣΥΡΙΖΑ βλέπει παντού συνωμοσίες!

Στον ΣΥΡΙΖΑ, τώρα, που πραγματοποιούν καθημερινά τουρ πέντε πέντε στα διάφορα υπουργεία (χθες ένα τέτοιο κλιμάκιο επισκέφθηκε το υπουργείο των Εξωτερικών, προχθές ένα άλλο το υπουργείο Οικονομικών), ανακαλύπτουν παντού συνωμοσίες. 
Το θέμα προφανώς πουλάει, δεν μπορώ να ...


το αποδώσω αλλού. Αλλά το πράγμα θέλει μια προσοχή αλλιώς ελλοχεύει ο κίνδυνος της γραφικότητας.
Οπως χθες που εκδόθηκε ολόκληρη ανακοίνωση σε συνέχεια της επίσκεψης στο υπουργείο Οικονομικών για να καταγγελθεί η ύπαρξη – προσέξτε με παρακαλώ – «απόρρητων επεξεργασιών - προτάσεων στο φορολογικό πεδίο», τις οποίες ο υπουργός Οικονομικών Γ. Ζανιάς αρνήθηκε να κοινοποιήσει στο κλιμάκιο.

Απόρησα κι εγώ και ρώτησα αρμοδίως. Και μου εξήγησαν αυτό που και στο κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ ανέφεραν, ότι δηλαδή οι περίφημες προτάσεις δεν είναι τίποτε περισσότερο από τις προτάσεις που είχε θέσει το υπουργείο επί Βενιζέλου στον διάλογο για το εθνικό φορολογικό. Ο διάλογος, ως γνωστόν, δεν έγινε ποτέ, διότι αποχώρησε η Νέα Δημοκρατία. Και έμειναν οι προτάσεις σε κάποιο συρτάρι.

Γιατί τρελαίνονται οι συριζαίοι; Το ΠΑΣΟΚ αποκλείεται να γίνει πάλι κυβέρνηση για να εφαρμόσει τις «απόρρητες» προτάσεις του, ο Βενιζέλος επίσης αποκλείεται να επιστρέψει στο υπουργείο Οικονομικών, ας κάνουν υπομονή. Τη Δευτέρα στο ίδιο συρτάρι θα είναι οι «απόρρητες» προτάσεις...

Παρεμπιπτόντως, το υπουργείο Οικονομικών με ανακοίνωσή του διαψεύδει κατηγορηματικά «την επεξεργασία νέων φορολογικών μέτρων», ιδιαίτερα δε το ότι αυτά δεν δημοσιοποιούνται για προεκλογικούς λόγους. Εξάλλου, κάτι τέτοιο, όπως σημειώνει, «αντίκειται στις αρμοδιότητες της υπηρεσιακής κυβέρνησης.

του Γιώργου Παπαχρήστου // ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια :