Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Πρόγραμμα 100 ημερών θα κληθεί να ακολουθήσει η νέα κυβέρνηση

Ανεξάρτητα από το ποιος θα είναι ο νικητής των εκλογών, μία τελευταία ευκαιρία θα δοθεί στη νέα ελληνική κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές της 17ης Ιουνίου, εκτιμά Γερμανός αξιωματούχος τον οποίο επικαλείται εκτεταμένο ρεπορτάζ του ...


πρακτορείου Reuters, που περιγράφει τη σταδιακή αποξένωση της Ελλάδας και της Γερμανίας κατά τη διαχείριση της ελληνικής κρίσης χρέους και την απώλεια από το Βερολίνο κάθε εμπιστοσύνης προς τις ελληνικές κυβερνήσεις.

«Θα υπάρξει ένα πολύ αυστηρό πρόγραμμα 100 ημερών για τη νέα κυβέρνηση. Εάν δεν εφαρμοσθεί στο ακέραιο, τότε το παιγνίδι τελείωσε», δήλωσε ο Γερμανός αξιωματούχος.

«Πρόκειται για μία πολύ σκληρή ψηφοφορία για τον ελληνικό λαό. Καλείται να υποστηρίξει την παλιά φρουρά που τον οδήγησε σε αυτό το χάλι», είπε.

Άλλοι Γερμανοί αξιωματούχοι τους οποίους επικαλείται το ρεπορτάζ του Reuters, υπό τον τίτλο «Γερμανία και Ελλάδα: η ιστορία μίας απομάκρυνσης», θεωρούν ωστόσο ότι τα εμπόδια προς την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη είναι περισσότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :