Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Μια από τις καλύτερες επιλογές στη νέα κυβέρνηση είναι ο Γιώργος Βερνίκος

Ο νέος Υφυπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Γιώργος Βερνίκος αποτελεί μια από τις καλύτερες επιλογές στην συγκεκριμένη θέση. 
Είναι γόνος της πολύ γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας από τη Σίφνο, που ...


ξεκίνησε την επιχειρηματική της δραστηριότητα από τα μέσα του 19ου αιώνα στην Κωνσταντινούπολη και μετά την Μικρασιατική Καταστροφή μετέφερε την δραστηριότητά της στον Πειραιά.
Είναι Πρόεδρος της ΒΕΡΝΙΚΟΣ ΚΟΤΤΕΡΑ Α.Ε. Μετέχει στη Διοίκηση του ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, της ΕΝΩΣΗΣ ΠΛΟΙΟΚΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΚΑΦΩΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ(Επίτιμος Πρόεδρος), και του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (Γενικός Γραμματέας).
Κάτι που ίσως δεν είναι ευρέως γνωστό είναι ότι είναι Πρόεδρος του ελληνικού γραφείου της GREENPEACE. Θέση που χαρακτηρίζει περισσότερο τις ευαισθησίες και τα ενδιαφέροντα του κ. Βερνίκου.

1 σχόλιο :

Ανώνυμος είπε...

Ο Γιώργος Βερνίκος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1950 και έχει καταγωγή από την Σίφνο. Πρόκειται για έναν πολύ απλό άνθρωπο και σύμφωνα με πληροφορίες, ιδιαίτερα χαμηλών τόνων. Ο πατέρας του ήταν εφοπλιστής και βουλευτής της Ένωσης Κέντρου.

Ο Γιώργος Βερνίκος σπούδασε οικονομικά στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στην συνέχεια πήγε στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου.

Ασχολείται κυρίως με την ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού, ενώ δραστηριοποιείται και σε επιχειρήσεις.
Το 1975 ίδρυσε τον όμιλο του «VERNICOS YACHTS», του οποίου και είναι πρόεδρος, ενώ είναι και συνιδρυτής του ελληνικού γραφείου της Greenpeace, του οποίου το 2001 εκλέχτηκε και πρόεδρος.

Διατελεί ακόμα αντιπρόεδρος του Ελληνικού Νηογνώμα, ενώ είναι μέλος του Δ.Σ. από το 1983.

Από μικρός ο Γιώργος Βερνίκος είχε πολιτικές, αλλά κυρίως κοινωνικές ανησυχίες.

Στη δεκαετία του ’80 εξελέγη δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων και διετέλεσε πρόεδρος του ιδρύματος παιδικής μέριμνας Γ. & Α. Χατζηκώνστα.

Είναι μέλος σειράς οργανώσεων και επιμελητηρίων που έχουν στόχο την επιχειρηματική, πολιτιστική και κοινωνική ανάκαμψη της χώρας μας και την προάσπιση των δικαιωμάτων του πολίτη.

Συμμετέχει ενεργά: στη Διεθνή Αμνηστία, στον Όμιλο Προβληματισμού για τον Εκσυγχρονισμό της Κοινωνίας μας, στο Σύνδεσμο Φυλακισθέντων & Εξορισθέντων Αντιστασιακών, στην Ένωση Πολιτών για την Παρέμβαση, στη Διεθνή Διαφάνεια, στο Ναυτικό Επιμελητήριο της Ελλάδας, στο Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων και στο Εθνικό Συμβούλιο Τουρισμού.

Ο Γιώργος Βερνίκος είναι παντρεμένος με την Ντέμη Βεζυρούλη με την οποία έχουν αποκτήσει μια κόρη, την Μαρίνα. Ο Γιώργος Βερνίκος είναι και παππούς, αφού η κόρη του έχει αποκτήσει τρία παιδιά από τον γάμο της με τον Μίλτο Καμπουρίδη.