Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Ελλάδα, έτοιμη για όλα.

Τον Σεπτέμβριο του 1939 η «επίσκεψη» των Γερμανών στο Γκντανσκ δεν ήταν τόσο ειρηνική. Για την ακρίβεια ήταν η σπίθα που άναψε τον Β’ παγκόσμιο πόλεμο. Ετσι στις συμπτώσεις που ακολουθούν την Εθνική Ελλάδας στο Euro 2012 προστίθεται ακόμη μία. Όπως στην ...


αναμέτρηση απέναντι στη Ρωσία που έδωσε την πρόκριση στην Ελλάδα στα προημιτελικά, η Εθνική είχε με το μέρος της τους ουδέτερους φιλάθλους της συνδιοργανώτριας Πολωνίας, έτσι και απέναντι στη Γερμανία οι ντόπιοι που θα βρεθούν στο γήπεδο θα είναι με το μέρος της ελληνικής ομάδας.

Βέβαια στον αποψινό (21.45, ΕΤ1) προημιτελικό της διοργάνωσης ποδόσφαιρο δεν παίζουν ούτε οι προλήψεις, ούτε οι συμπτώσεις, ούτε η προϊστορία που θέλει την ελληνική ομάδα να μην έχει κερδίσει ποτέ τη Γερμανία (ή τη Δυτική Γερμανία στο παρελθόν). Πολύ περισσότερο δεν παίζουν ποδόσφαιρο οι πολιτικοί, γύρω από τους οποίους στρέφονται οι τίτλοι στα πρωτοσέλιδα των γερμανικών και ελληνικών εφημερίδων. Η παρουσία της γερμανίδας καγκελαρίου κυρίας Ανγκελα Μέρκελ έχει προβληματίσει τους υπεύθυνους ασφαλείας της UEFA, καθώς είναι βέβαιο ότι οι περίπου 4.000 έλληνες φίλαθλοι είναι πιθανό να ασχολούνται περισσότερο με τη γερμανίδα καγκελάριο παρά με την αναμέτρηση.

Η Ελλάδα του κ. Φερνάντο Σάντος αναμένεται να παραταχθεί με μία αναγκαστική αλλαγή, τον Γρηγόρη Μάκο στη θέση του Γιώργου Καραγκούνη και τον Κώστα Κατσουράνη να προωθείται σε ρόλο δημιουργικού μέσου, ενώ δεν αποκλείεται να ανέβει στην κορυφή της επίθεσης ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης αντικαθιστώντας τον Φάνη Γκέκα και σε ρόλο δεξιού μέσου να αγωνιστεί ο Σωτήρης Νίνης, προκειμένου να αποκτήσει η εθνική Ελλάδας έναν επιπλέον ποδοσφαιριστή που μπορεί να κρατήσει τη μπάλα και να βοηθήσει στο δημιουργικό κομμάτι με μακρινές μπαλιές.

Βέβαια το πρώτο ζητούμενο είναι να αντέξει η Εθνική στην πίεση της γερμανικής μηχανής, τον ρυθμό της οποίας καθορίζουν ο Μπαστιάν Σβάινσταϊγκερ και ο Σάμι Χεντίρα, ενώ μπροστά τους την μπαγκέτα του μαέστρου κρατάει ο Μεσούτ Οζίλ. Αιχμή του δόρατος είναι ο φορμαρισμένος Μάριο Γκόμεζ, ο οποίος είναι πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης με τρία γκολ μαζί με τον Κριστιάνο Ρονάλντο, ενώ παρτενέρ του και απειλές για την ελληνική άμυνα ο Λούκας Ποντόλσκι που θα πέφτει πάνω στον Βασίλη Τοροσίδη και ο Τόμας Μίλερ που θα έχει απέναντί του κυρίως τον Γιώργο Τζαβέλα.

Ελπίδα των Ελλήνων είναι από το βράδυ της Παρασκευής, το Γκντανσκ να μη γεμίζει τους Γερμανούς μόνο τύψεις για τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά να τους θυμίζει και μια ήττα στα προημιτελικά του Euro 2012…

TO BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια :