@periodiko tweets

Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2012

Επιστολή ΣΟΚ κατά Παπανδρέου-Βενιζέλου από τον λογογράφο του Παπανδρέου

Η επιστολή συντάχθηκε από τον Μάκη Ανδρονόπουλο τον άνθρωπο που έγραφε τους λόγους του Γ. Παπανδρέου και γνωστό επίσης τελευταία από το βιβλίο του "Η Ελλάδα στο ντιβάνι"
Το περιεχόμενο της επιστολής στρέφεται και εναντίον του Γιώργου και εναντίον του Βενιζέλου. 
Πολλά πάντως σημεία σήψης που καταγγέλλει υπήρχαν ήδη στο ...


ΠΑΣΟΚ του Γιωργάκη, όπου ο ίδιος είχε δεσπόζουσα θέση δίπλα στην εξουσία και τον υπηρέτησε πιστά. Όπως το lifestyle, στο οποίο ενδεχομένως και ο ίδιος να συμμετείχε ή να το ανέχονταν ή απλά να ... έκανε βαράκια στα γυμναστήρια του σοσιαλισμού για να σκοτώνει την ανία του. 
Γνώριζε επίσης πού καλά την οικονομική κατάσταση της χώρας, ως οικονομικός συντάκτης που ήταν και όμως ανέχονταν ή προωθούσε τις μαγικές επικλήσεις με το "Λεφτά - Υπάρχουν" (προφέρεται ως δύο ξεχωριστές λέξεις)! 
Τώρα λοιπόν που όλο το βαθύ ΠΑΣΟΚ χτυπά Βενιζέλο για να ενισχυθεί ο Τσίπρας, η επιστολή μπορεί να έχει και κακοπροαίρετη διάθεση. Σε αρκετά πάντως σημεία είναι σωστός και σε άλλα ύποπτος! Ακολουθεί η επιστολή:

«Αθήνα 11 Ιουνίου 2012

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Σήμερα το μεσημέρι κατέθεσα στο κόμμα την ταυτότητα του μέλους και γι΄ αυτό απευθύνομαι σε εσάς με την προσφώνηση του φίλου/ης και όχι του συντρόφου/ισσας. 
Αισθάνομαι την ανάγκη να απευθυνθώ σε σας και να εξηγήσω του λόγους που μου υπαγόρευσαν την αποχώρησή μου από το κόμμα, επειδή τα πρόσωπα είναι πιο κρίσιμα στη ζωή των ανθρώπων ακόμη και από τις ιδέες. Εγώ τουλάχιστον αυτό πιστεύω. Οι ιδέες έχουν αξία μόνο σε σχέση με τα πρόσωπα και τους ανθρώπους.

Η εξέλιξη αυτή στάθηκε για μένα αναπόφευκτη μετά από πολύμηνες προσπάθειες να σπάσω τη νιρβάνα της ομφαλοσκόπησης που ταλανίζει το ΠΑΣΟΚ από τον Οκτώβριο του 2009. Από τον περασμένο Γενάρη -όντας απλήρωτος όπως και τόσοι άλλοι- έχω κοινοποιήσει σε αρκετούς συντρόφους κείμενό μου με τίτλο «ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ» (επισυνάπτεται ως συνημμένο). Το παρέδωσα και στο γραφείο του νέου προέδρου. Θλιμμένα νεύματα συγκατάβασης ή σιγή.

Αγαπητοί φίλοι/ες θεωρώ ότι

1. Η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου ήξερε για την κατάσταση της οικονομίας και αφού ήξερε έπρεπε να έχει μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση και συμπεριφορά, ως ΠΑΣΟΚ.

2. Η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου έκανε όλα τα λάθη που θα μπορούσαν να γίνουν στην διαχείριση της κρίσης.

3. Θεωρώ παραβίαση του Συντάγματος τη μη ψήφιση της πρώτης δανειακής σύμβασης από 180 βουλευτές.

4. Θεωρώ παιδαριώδη όσα οδήγησαν στην παραίτηση της κυβέρνησης Παπανδρέου.

5. Θεωρώ οικονομική και πολιτική φούσκα το PSI, το οποίο επέκρινε ο κ. Παπαδήμος πριν κληθεί να το εφαρμόσει, καθώς ένα μεγάλο τμήμα του πληρώθηκε από Έλληνες.

6. Θεωρώ απαράδεκτο που δεν διασφαλίστηκε η ανακεφαλαιοποίηση των Ασφαλιστικών Ταμείων, όπως έγινε με τις τράπεζες.

7. Θεωρώ ανήθικη τη ληστεία των μικροεπενδυτών που είχαν βάλει τα εφάπαξ τους ή τα γεράματά τους σε ομόλογα του ελληνικού δημοσίου που κουρεύτηκαν.

8. Θεωρώ ότι η νέα ηγεσία του κόμματος αποπνέει μια αισθητική παρακμής και αλαζονείας που ακυρώνει τον «πραγματισμό» του πολιτικού λόγου του προέδρου, ο οποίος παραμένει ένας πολύ συντηρητικός σοσιαλδημοκράτης.

9. Θεωρώ ότι η Νέα Δημοκρατία έχει βγάλει το προσωπείο της κεντροδεξιάς και λειτουργεί πια σαν τη μετεμφυλιακή δεξιά, δηλαδή αυτό που είναι.

10. Στο δίλημμα Δεξιά ή Αριστερά, εγώ απαντώ ΑΡΙΣΤΕΡΑ χωρίς κανένα ενδοιασμό.

Στο ΠΑΣΟΚ δεν μιλάει κανείς. Όχι τώρα, εδώ και πολλά χρόνια. Κι όσοι «φωνάζανε» τα τελευταία χρόνια, τελικά λειτούργησαν ως πυροσβέστες του λαϊκού αισθήματος. Το ΠΑΣΟΚ μετατράπηκε σε ένα lifestyle,
μία με την φρενίτιδα του χρηματιστηρίου όπου κορυφαία στελέχη έβαλαν το δάκτυλο στο βάζο με το μέλι του ανώτερου καπιταλισμού και οδήγησαν τζιπάρες, και τελευταία με τα γυμναστήρια… Πεταμένα λεφτά και μεγαλομανίες μικρών ανθρώπων. Είναι κρίμα και ντροπή αυτό που συμβαίνει σε αυτό το μεγάλο λαϊκό Κίνημα.

Συντροφικά,
Μάκης Ανδρονόπουλος»

Δεν υπάρχουν σχόλια :