Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Γιατί λοιπόν φοβάται το ρατσισμό o Θέμος;

Kαταρχάς δεν θέλει και ρώτημα. Διώξτε τους ΟΛΟΥΣ χωρίς συζήτηση.
Η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων συμφωνεί ότι πρέπει να φύγουν όλοι οι ...



λαθρομετανάστες από παντού.
Οχι μόνο από τα κέντρα των πόλεων, αλλά απ’ όλη τη χώρα. Ναι, φυσικά, η βούληση της Πολιτείας εκδηλώθηκε πολύ αργά. Δέκα-δεκαπέντε χρόνια τώρα το φωνάζουμε και μας έλεγαν… ρατσιστές» Θέμος Αναστασιάδης, Πρώτο Θέμα 1/4/2012.

Γιατί διαμαρτύρεται τελικά ο Θ.Α. που τους λέγαμε ρατσιστές; Τον ενοχλεί ο χαρακτηρισμός; Μα το κείμενό του είναι ο ορισμός του ρατσισμού σε όλες τις γλώσσες και σε όλες τις χώρες του κόσμου.
Αν αντί για τη λέξη λαθρομετανάστης βάλεις εβραίος ή μουσουλμάνος ή τραβεστί ή εξαρτημένος ή άστεγος θα έχεις τις διάφορες εκδοχές του ρατσισμού δηλαδή της μισαλλοδοξίας, του μίσους, της προτροπής σε βία κλπ. Κι όταν λέει μας λέγανε ρατσιστές ποιους εννοεί εκτός από αυτόν;

Το ΛΑΟΣ, τη Χρυσή Αυγή, και όλους όσους λέγανε αυτά που και σήμερα επαναλαμβάνει ο Θ.Α.; Απλά τώρα έχουν γίνει περισσότεροι. Για παράδειγμα ενώ ο τότε υπουργός των εξωτερικών Αντώνης Σαμαράς άνοιξε διάπλατα τις πύλες στους «Βορειοηπειρώτες» Αλβανούς τώρα θέλει να αδειάσει την Ελλάδα από τους μετανάστες.
Άλλο παράδειγμα: Ενώ το ΠΑΣΟΚ και ο κύριος Χρυσοχοίδης αφήνανε κόσμο να έρθει για να δουλέψει φτηνά στα ολυμπιακά έργα τώρα πήραν τη σκούπα για να κάνουνε τα πογκρόμ εναντίον των μεταναστών. Τρίτο παράδειγμα: Η ταύτιση της λέξης εγκληματικότητα με τη λέξη μετανάστης από τα δελτία των 8 και κυρίως από τα μεσημεριανάδικα χρειάστηκε χρόνια για να εμπεδωθεί στα μυαλά των πολιτών αυτής της χώρας.

Γιατί λοιπόν ακόμα θεωρεί κακό ο Θ.Α να τον λένε ρατσιστή αφού έχει ασπαστεί αυτή την ιδεολογία από τότε που λέρωνε με τη μαύρη τρύπα του με τα «αστεία» για τους Αλβανούς, τους Εβραίους και τις ξανθιές την τελευταία σελίδα της Ελευθεροτυπίας.
Το ξέρει όμως ή του διαφεύγει του Θ.Α. και των ομοϊδεατών του ότι η Ελλάδα έχει υπογράψει τη διακήρυξη του ΟΗΕ (1948) για τα ανθρώπινα δικαιώματα, τις αντίστοιχες συνθήκες της ΕΕ αλλά και όλα εκείνα τα ψηφίσματα και τους διεθνείς νόμους για παροχή ασύλου σε πρόσφυγες από χώρες που βρίσκονται σε πόλεμο.
Όταν στη συνέχεια ο Θ.Α. μέσω της εφημερίδας με τη μεγαλύτερη κυκλοφορία καλεί την αστυνομία να βρίσκεται παντού λέγοντας «Μπάτσοι Παντού και μάλιστα πάνοπλοι» γιατί απορεί που κάποιοι τον λένε φασίστα και του ζητούν να πάει να ζήσει καλύτερα στη Συρία μια και ο Ασαντ καλύπτει πλήρως αυτή του τη επιθυμία;
Για να σοβαρευτούμε όμως. Ο Θ.Α. μπορεί να είναι κατά τη γνώμη πολλών ένας γραφικός φασίστας-ρατσιστής οπαδός του γκεμπελισμού αλλά ο υπουργός του Πολίτη και ο υπουργός Υγείας οφείλουν να σέβονται τους νόμους της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας του ΟΗΕ και της ΕΕ. Το ίδιο και οι πολιτικοί αρχηγοί και όχι μόνο.
Τα πογκρόμ με βάση το χρώμα ή την εθνικότητα ή ακόμα και τον τρόπο ντυσίματος απαγορεύονται. Οι μαζικές συλλήψεις χωρίς τέλεση κάποιου αδικήματος είναι αντισυνταγματικέςΑν σήμερα είναι οι μετανάστες και οι εξαρτημένοι αύριο θα είναι οι φτωχοί και οι άστεγοι.

Από την άλλη το να κυκλοφορούν συμμορίες με μαχαίρια και να σφάζουν Πακιστανούς ή Σομαλούς παραμένοντας ατιμώρητοι και οι πράξεις ανεξιχνίαστες είναι περισσότερο απειλητικό από τις «φοβερές αρρώστιες» που θα απειλήσουν την κοινωνία.
Στο κάτω κάτω οι αρρώστιες αντιμετωπίζονται με φάρμακα και καθαριότητα ενώ το φονικό δηλητήριο που εμπνέει δεκαοκτάχρονα παιδιά και τα μετατρέπει σε κυνηγούς κεφαλών έχει ήδη φτάσει την ακροδεξιά σε ποσοστά επικίνδυνα για τον πληθυσμό.

Συμμορίες που διαπράττουν βίαιες ενέργειες κατά της ζωής και της περιουσίας με ιδεολογικό φορέα το ναζισμό είναι απαγορευμένες στην Ευρώπη από το πολιτικό κοινοβουλευτικό τόξο.
Ο μύθος του φασίστα που περνάει τη γιαγιά απέναντι στον Αγ. Παντελεήμονα παραμένει ενεργός μόνο για όσους δεν θέλησαν να δουν ποιοι βρέθηκαν πίσω από εγκληματικές ενέργειες στο πρόσφατο παρελθόν, ποια είναι τα μπαρ που τους ανήκουν και τι είδους προστασία πουλάνε.

Συζήτηση με τέτοιους όρους για το μεταναστευτικό όταν ιδίως ταυτίζεται σκόπιμα με την εγκληματικότητα δεν μπορεί να γίνει και να είναι για άλλη μια φορά η Ελλάδα το «μαύρο» επίκεντρο ακόμα και της ρατσιστικής βίας.
Ας κρατήσει η σημερινή Ρωσία αυτό το σκήπτρο και ας ψάξουμε άλλους τρόπους για να αφομοιώσουμε σαν κοινωνία προς όφελος όλων τους μετανάστες ή ας τους δώσουμε ην δυνατότητα να γυρίσουν στην πατρίδα τους ή να πάνε κάπου αλλού χωρίς προηγουμένως να τους έχουμε υποβάλλει σε βασανιστήρια.

Υπάρχουν ψύχραιμες φωνές ακόμα και στο φιλελεύθερο χώρο που επιβάλλουν διάλογο και αποφάσεις με γνώμονα το σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα. Όσο για τον Θ.Α. που θέλει μπάτσους παντού ας του δώσει ένα δυο αστυνομικούς ο υπουργός για να ησυχάσει ή ας του παραχωρήσει έστω μια μεραρχία χρυσαυγιτών ο σύντροφός του Νίκος Μιχαλολιάκος.

Δεν υπάρχουν σχόλια :