Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Ντόρα Μπακογιάννη: Η ψήφος στον Ελληνα κοστίζει δέκα ευρώ…

«Τα δυο μεγάλα κόμματα είναι παλιά και εγκλωβισμένα σε παλιές λογικές» είπε η Ντόρα Μπακογιάννη στο Real FM τονίζοντας ότι απόδειξη γι΄ αυτό είναι η στάση που κράτησαν με την επιδότησή τους μέσα στην ...


βαθιά κρίση που περνάμε. 
Η Ντόρα Μπακογιάννη πιστεύει ότι η μείωση των μισθών και η αύξηση των τιμών δεν θα φέρει επενδύσεις. Όσο για την Δημοκρατική Συμμαχία, λέει, έχει βάλει το δάκτυλο επί των τύπων των ήλων…

«Η χώρα έχει ανάγκη από προοπτική. Τα δυο παλιά μεγάλα κόμματα αδυνατούν να ξεφύγουν από τις παλιές λογικές. Μπορεί κανείς να μου εξηγήσει πώς αποφασίζουν να διαθέσουν 22 εκατομμύρια ευρώ για να κάνουν εκλογές; Δεν θα μπορούσαν αυτό το ποσόν να το μοιράσουν σε κείνους που τους χρωστούν; Το κόμμα μας έχει βάλει το δάκτυλο επί των τύπων των ήλων κι αυτό έχει αποδειχτεί».

Πιστεύει ότι οι απανωτές μειώσεις μισθών και συντάξεων οδηγούν σε αδιέξοδο.

«Είναι αναγκαία η μείωση της φορολογίας με την διεύρυνση της φορολογικής βάσης –να πιαστούν επιτέλους οι φοροφυγάδες- ρύθμιση που θα δώσει περισσότερα έσοδα απ΄ ότι σήμερα. Τι καταλάβαμε που αυξήθηκε η βενζίνη; Ο πολίτης δεν βάζει πια καύσιμα, δεν κινεί το αυτοκίνητό του. Τόσο απλό».

Και συγκρίνει τις εκλογές στην Ελλάδα μ΄ αυτές στην Γερμανία:

«Είναι δυνατόν η ψήφος στην Γερμανία να κοστίζει 0,70 λεπτά και στην Ελλάδα ο φορολογούμενος προκειμένου να συμμετάσχει στην εκλογική διαδικασία να πρέπει να πληρώσει δέκα ευρώ την ψήφο;.. Μα ποιοι είμαστε επιτέλους; Συμβολικά και μόνο να το δείτε, διαπιστώνετε ότι αυτό και μόνον μπορεί να σκοτώσει την οποιαδήποτε εμπιστοσύνη αποφασίζει να έχει ο καλόπιστος πολίτης στο κράτος».

Δεν υπάρχουν σχόλια :