Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη για τον 77χρονο αυτόχειρα


Σε εξέλιξη βρίσκονται αυτή την ώρα συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα και στην Καμάρα Θεσσαλονίκης για τον 77χρονο που αυτοκτόνησε, νωρίς το πρωί της Τετάρτης λόγω οικονομικών προβλημάτων.

Κλειστή αυτή τη στιγμή η Λ.Αμαλίας από Ξενοφώντος στο κέντρο της Αθήνας

Στο Facebook έχουν ήδη .....
δημιουργηθεί σελίδες με τίτλο «Όλοι στο Σύνταγμα, να μην συνηθίσουμε το θάνατο» (18:00) και «Όλοι στην Καμάρα, να μην συνηθίσουμε το θάνατο» (19:00).

Παράλληλα, στο Σύνταγμα σπεύδουν δεκάδες άνθρωποι για να αφήσουν λίγα λουλούδια και σημειώματα στο σημείο όπου ο 77χρονος έβαλε τέλος στη ζωή του.


Οι «Αγανακτισμένοι Μοτοσυκλετιστές Ελλάδας» οργάνωσαν το απόγευμα την 34η Μοτοπορεία τους στον νομό Αττικής και την αφιερώνουv στον 77χρονο. 

«Καταγγέλλουμε με την σημερινή μας Μοτοπορεία όλους αυτούς που ποδοπάτησαν το Σύνταγμα της Ελλάδος και κατακρεούργησαν κάθε δομικό συστατικό της δημοκρατίας που δήθεν υπηρετούν.

» Καταγγέλλουμε όλους αυτούς που όπλισαν το χέρι του αυτόχειρα αδελφού μας σήμερα. Με την σημερινή πορεία μας στέλνουμε το μήνυμα σε όλους τους συμπολίτες μας για όλους αυτούς που έχασαν την ζωή τους και την ψυχή τους» αναφέρουν.

Σημείο συνάντησης: πάρκινγκ θεάτρου Λυκαβηττού (17:30).

Το τραγικό περιστατικό συνέβη νωρίς το πρωί. Ο 77χρονος, Δημήτρης Χρίστουλας, αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι, μπροστά στα έκπληκτα και σοκαρισμένα μάτια των περαστικών. 

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο άνδρας δεν είπε κάτι πριν θέσει τέλος στη ζωή του. Βρισκόταν ανάμεσα στα δέντρα στη δεξιά πλευρά της πλατείας. 

Αμέσως κλήθηκε η αστυνομία και το ΕΚΑΒ, που έσπευσαν στην περιοχή. Η σορός του άτυχου άνδρα μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό.

Ο αυτόχειρας, που ήταν συνταξιούχος φαρμακοποιός, άφησε σημείωμα, στο οποίο ανέφερε ότι αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα. 

Στο σημείωμα έγραφε: «Η κατοχική κυβέρνηση Τσολάκογλου εκμηδένισε κυριολεκτικά τη δυνατότητα επιβίωσής μου που στηριζόταν σε μία αξιοπρεπή σύνταξη που επί 35 χρόνια εγώ μόνον (χωρίς ενίσχυση κράτους) πλήρωνα γι'αυτή.

»Επειδή έχω μία ηλικία που δεν μου δίνει την ατομική δυνατότητα δυναμικής αντίδρασης (χωρίς βέβαια να αποκλείω αν ένας Έλληνας έπαιρνε το καλάσνικοφ, ο δεύτερος θα ήμουν εγώ) δεν βρίσκω άλλη λύση από ένα αξιοπρεπές τέλος πριν αρχίσω να ψάχνω στα σκουπίδια για την διατροφή μου.

»Πιστεύω πως οι νέοι χωρίς μέλλον, κάποια μέρα θα πάρουν τα όπλα και στην πλατεία Συντάγματος θα κρεμάσουν ανάποδα τους εθνικούς προδότες όπως έκαναν το 1945 οι Ιταλοί στον Μουσολίνι (πιάτσα πορέτο του Μιλάνου)».


Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, Κώστας Λουράντος, ανέφερε πως ο 77χρονος ήταν παλιά φαρμακοποιός και μέλος του Συλλόγου μέχρι το 1994.

Τότε πούλησε το φαρμακείο που διατηρούσε στη περιοχή των Αμπελοκήπων σε άλλο συνάδελφό του.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια :