Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

"Τρίτο ευρωπαϊκό δρόμο" προτείνει η Ντόρα Μπακογιάννη και προσφυγή στη δικαιοσύνη σε περίπτωση ψήφισης της χρηματοδότησης των κομμάτων!

Πολύ σημαντική συνέντευξη παραχώρησε σήμερα το μεσημέρι η Ντόρα Μπακογιάννη. 
Αναφέρθηκε για πρώτη φορά στον «τρίτο ευρωπαϊκό δρόμο» ως λύση για το αδιέξοδο που έχει περιέλθει η χώρα και στην προσφυγή στη δικαιοσύνη σε ...


περίπτωση που η Βουλή υπερψηφίσει την προκλητική χρηματοδότηση των κομμάτων. 
Φυσικά την μερίδα του λέοντος, σε πολλά εκατομμύρια ευρώ, διεκδικεί το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ …! Τριάντα συνολικά. Δηλαδή πολλά λεφτά, όταν άνθρωποι επιλέγουν ακόμα και την αυτοκτονία, λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν!
Ο «τρίτος ευρωπαϊκός δρόμος» ηχεί ωραία σαν σύνθημα και είναι φανερή η αντίθεση με τον παπανδρεϊκό «τρίτο δρόμο» αραβικών χαρακτηριστικών και συσχετισμών. Ο «ευρωπαϊκός» προσδιορισμός δίνει σαφή χαρακτηριστικά στις λύσεις που προτείνει η Ντόρα!
Αυτές οι εκλογές έχουν συγκεκριμένο διακύβευμα την ευρωπαϊκή παρουσία ή την ευρωπαϊκή απουσία της χώρας μας: «Η χώρα βαδίζει σε εκλογές. Έχει να διαλέξει ανάμεσα σε επτά κόμματα που υμνούν το λαϊκισμό επενδύοντας στη λογική της καταστροφής και της σύγκρουσης με την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας και από την άλλη μεριά υπάρχουν δύο παλαιοκομματικές, άτολμες λογικές που εκφράζουν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ και μοναδική φωνή σοβαρότητας, μελετημένων προτάσεων, κύρους και σεβασμού στην Ευρώπη, είναι σήμερα μόνο η Δημοκρατική Συμμαχία …».
Υπεενθύμισε σε αυτό το σημείο το πρόγραμμα «Ελλάδα 2020» που πριν από μερικές ημέρες παρουσίασε από κοινού με τον επικεφαλής των ευρωπαίων Φιλελευθέρων Δημοκρατιών κ. Γκι Φερχόφσταντ ζητώντας και από τις άλλες πολιτικές δυνάμεις να καταθέσουν προτάσεις με στόχο την ανάπτυξη και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.



Στο θέμα της προσφυγής στη δικαιοσύνη σε περίπτωση υπερψήφισης του πακέτου χρηματοδότησης των κομμάτων η Ντόρα Μπακογιάννη τόνισε: 
«Η Δημοκρατική Συμμαχία καλεί τον πρωθυπουργό κ. Παπαδήμο να δώσει τώρα εντολή να ανακληθεί και να μην προχωρήσει η ψηφοφορία σήμερα στη Βουλή. Αν παρά ταύτα αυτή ψηφιστεί τυχόν από τους βουλευτές των δύο κομμάτων – υπάρχει ατομική ευθύνη των βουλευτών – θα επιδιώξουμε με κάθε νόμιμο τρόπο να ακυρώσουμε στην πράξη τις διοικητικές πράξεις που θα παραχθούν από αυτήν»…
«Οι κύριοι Βενιζέλος και Σαμαράς προωθούν μια ρύθμιση που δίνει τη δυνατότητα στα κόμματά τους να ανοίξουν το συρτάρι του δημόσιου ταμείου και να πάρουν όσα χρήματα χρειάζονται για τις εκλογές», συνέχισε προσδιορίζοντας και το σχετικό ποσό στο ύψος των 30 εκατομμυρίων ευρώ … όλα αυτά συμβαίνουν ενώ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ αρνούνται να βρουν λύσεις για τις υποχρεώσεις του κράτους προς τους ιδιώτες που φτάνουν τα 7δις ευρώ και αρνούνται να αντιμετωπίσουν με ρεαλισμό τα δάνεια του ιδιωτικού τομέα.


Δεν υπάρχουν σχόλια :