Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Οι Ανωγειανοί επιμένουν στις απευθείας πωλήσεις πασχαλινού αρνιού

Οι Ανωγειανοί κτηνοτρόφοι επιμένουν στην απευθείας πώληση αρνίσιου κρέατος στους καταναλωτές οι κτηνοτρόφοι των Ανωγείων, με τη συμπαράσταση του δήμου και της Ένωσης Ηρακλείου.
Ήδη λειτουργεί η ιστοσελίδα: http://www.anogeianoarni.gr/ … 

όπου υπάρχει και η σχετική «φόρμα παραγγελίας» για όσους ενδιαφέρονται προμηθευτούν ντόπιο, ποιοτικά ελεγμένο αρνί στην τιμή των 6,80 ευρώ το κιλό. Ο κτηνοτροφικός σύλλογος Ανωγείων προγραμματίζει να παραδίδει τα αρνιά στους καταναλωτές από το κρεοπωλείο της Ένωσης Ηρακλείου (λεωφόρος 62 Μαρτύρων).
Αναμένεται να ανταποκριθούν χιλιάδες καταναλωτές και ήδη υπάρχει προβληματισμός ώστε να εξυπηρετηθούν όλοι με άνεση και χωρίς συνωστισμό. Το κρεοπωλείο της ΕΑΣΗ στο σούπερ μάρκετ της λ. 62 Μαρτύρων δεν είναι ιδιαιτέρως μεγάλο. Κατά συνέπεια, οι κτηνοτρόφοι σκέφτονται να δεχθούν όσες παραγγελίες είναι δυνατόν να καλύψουν με άνεση.
Παράλληλα σχεδιάζεται αντίστοιχη κίνηση από την ομάδα παραγωγών «Κρητικά Μιτάτα» που αποτελείται κυρίως από κτηνοτρόφους του Ηρακλείου και λειτουργεί από πέρυσι, παρακάμπτοντας τους μεσάζοντες. Τα «Κρητικά Μιτάτα» παραδίδουν απευθείας κρέας στους κρεοπώλες με τους οποίους έχουν υπογράψει τις σχετικές συμβάσεις για ολόκληρη τη χρονιά. Παράλληλα, προετοιμάζουν σημαντικές συμφωνίες διάθεσης κρέατος στην αγορά της Ελλάδος και τους εξωτερικού.
Ενόψει της γιορτής του Πάσχα αναμένεται τα «Κρητικά Μιτάτα» να υπογράψουν και νέες συμβάσεις με τους κρεοπώλες, αν και οι τιμές δέχονται τελευταία ισχυρότατες πιέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια :