Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Τι κάνει το κράτος για τους 45.000 άστεγους;

Τους 45.000 φτάνουν πλέον οι άστεγοι συμπολίτες μας που βιώνουν τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης στην πιο ακραία τους μορφή. 
Η παντελής απουσία μέριμνας αλλά και αποκατάστασης της ...


ευπαθούς ομάδας του πληθυσμού ήταν το περιεχόμενο της κοινοβουλευτικής παρέμβασης του Βουλευτή Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Λευτέρη Αυγενάκη, προς τους Υπουργούς Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Απαντώντας στον κ. Αυγενάκη, ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γ. Κουτρουμάνης τόνισε πως επιταχύνεται η υλοποίηση εξειδικευμένων παρεμβάσεων συγχρηματοδοτούμενων από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, με στόχο την ενίσχυση της απασχόλησης, την ανάσχεση της ανεργίας και την ουσιαστική αύξηση της παραγωγικότητας. 
Συγκεκριμένα, άστεγοι συμπολίτες μας, που βρίσκονται στον ειδικό κατάλογο εκτός μητρώου ανεργίας του ΟΑΕΔ θα συμμετάσχουν στα προγράμματα κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες κοινωνικές ομάδες μέσα από την ενεργοποίηση και κινητοποίηση των τοπικών φορέων, προκειμένου, να ιδρύσουν επιχειρήσεις, να αποκτήσουν προϋποθέσεις επιδότησης και να αποκτήσουν δεξιότητες που θα καλύψουν τις διαπιστωμένες ανάγκες των τοπικών επιχειρήσεων που θα τους προσλάβουν.
Χαιρετίζουμε τις δράσεις που ανέλαβε το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και ελπίζουμε να ευοδωθούν προς όφελος των συμπολιτών μας που η ζωή δεν τους έχει δείξει το καλύτερό της πρόσωπο.
Εκφράζουμε όμως την απογοήτευσή μας για το γεγονός ότι δύο μήνες μετά την κατάθεση της κοινοβουλευτικής παρέμβασης από τον κ. Αυγενάκη, το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης δεν έχει τοποθετηθεί ακόμα για αυτό το τόσο κρίσιμο ζήτημα. 
Ελπίζουμε πως θα συμμετάσχει ενεργά στην προστασία των χιλιάδων πλέον αστέγων που κινδυνεύουν καθημερινά ζώντας σε απάνθρωπες συνθήκες και αναμένουμε διευκρινίσεις για το θέμα κατά τη συζήτηση της Επίκαιρης Επερώτησης της Δημοκρατικής Συμμαχίας που θα συζητηθεί την Παρασκευή 30 Μαρτίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια :